«Άφαντος» ο Παπαπέτρου!

Ένα κλικ από τον τίτλο έφτασε ο Ολυμπιακός ο οποίος με το 2-1 υπέρ του είχε την περασμένη Κυριακή (1/6) την ευκαιρία να κλειδώσει τον τίτλο στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό, μην καταφέροντας εν τέλει να γιορτάσει με τους φίλους του το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Αντί αυτού, θα κληθεί αύριο (Τετάρτη 4/6) στο ΟΑΚΑ να κυνηγήσει

ακόμα ένα μπρέικ, ώστε να κατακτήσει το 11ο του πρωτάθλημα. Αυτό που ωστόσο προκαλεί απορία στον κόσμο των «ερυθρολεύκων» είναι η μηδαμινή συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι σίγουρα αυτός που γνωρίζει τους λόγους, και να επιλέγει ένα μικρότερο ροτέσιον παικτών.

Συγκεκριμένα, και μιλώντας πάντα με αριθμούς, ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδας, και μεγάλο πρότζεκτ του Ολυμπιακού αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ, μας έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής του στο παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, το πλαίσιο του Τop-16 της Ευρωλίγκας,όταν σε 16:30 λεπτά συμμετοχής είχε 13 πόντους με 5/5 σουτ εντός παιδιάς. Από τότε, και για ένα μεγάλο διάστημα ο 20χρονος φόργουορντ αποτέλεσε πολλές φορές starter στην πεντάδα του Μπαρτζώκα, ξεκινώντας εντυπωσιακά στην Ανδαλουσία με την Μάλαγα (8 γρήγοροι πόντοι), ή πετυχαίνοντας 5 πόντους με πολύ καλή άμυνα στο τελευταία παιχνίδι του Τop-16 με τον Παναθηναϊκό (4 ριμπ., 2 κλεψ.).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, του έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα playoffs με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Παπαπέτρου να έχει 9:34 λεπτά κατά μέσο όρο, με καλύτερο παιχνίδι το τέταρτο της σειράς όταν πέτυχε 7 πόντους με 3/4 σουτ εντός παιδιάς, ενώ σκόραρε σε όλα. Στα 12 συνολικά παιχνίδια που αγωνίστηκε (είχε 3 και στην πρώτη φάση των ομίλων) είχε μέσο όρο 4,6 πόντους σε λίγο περισσότερο από 10 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστό 71,4 % στα δίποντα (10/14), και 47,8% στα τρίποντα (11/23) με 17 ριμπάουντ και πολύ καλή άμυνα.

Ωστόσο στους τέσσερις τελικούς με τον Παναθηναϊκό, πραγματικά παραμένει «άφαντος» έχοντας πάρει συνολικά μόλις 8:56 σε λεπτά συμμετοχής χωρίς να «ματώσει» το δυχτάκι, έχοντας 0/2 προσπάθειες στο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός επικράτησε με +25 (89-54).

Πάντως τα στοιχεία που παραθέτουμε έχουν να κάνουν μόνο με αριθμούς και την αγωνιστική εικόνα που είχαμε από τον Παπαπέτρου, μην γνωρίζοντας τους λόγους της πενιχρής συμμετοχής τους. Και όπως λέει και η γνωστή ρήση...όσα ξέρει οι νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα