Ήθελε Μαυροβούνιο ο Φλώρος

16:47 18/1/2013 - Πηγή: AEK365

Εάν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος ήταν αυτός που διάλεγε τον όμιλο που θα πήγαινε η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Eurovolley Κορασίδων, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έστελνε το μπαλάκι στο Μαυροβούνιο. Τελικά δεν χρειάστηκε κάπου είδους «αλλοίωση» της κλήρωσης, αφού η «Θεά Τύχη» του έκανε το χατίρι και έτσι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο και την πόλη Μπαρ το διάστημα 29/3 - 7/4.

Όπως δήλωσε

ο ίδιος στο www.volleyball.gr η μόνη προτίμησε που είχε ήταν αυτή: «Εγώ γενικώς δεν πιστεύω πολύ στους χαρακτηρισμούς βατή ή δύσκολη κλήρωση γιατί πάντα όλα εξαρτώνται από τον καθρέφτη της ομάδας που είναι το γήπεδο. Έτσι, η μόνη προτίμηση που είχα εξ αρχής ήταν εάν μπορούσα να διαλέξω Σερβία ή Μαυροβούνιο, να διαλέξω την Δεύτερη διοργανώτρια χώρα. Τελικά, ήμασταν τυχεροί σε αυτό γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η Σερβία θα είναι πολύ δυσκολότερη αντίπαλος ως διοργανώτρια από ό,τι το Μαυροβούνιο.

Μάλιστα, με το Μαυροβούνιο έχουμε παίξει δύο φορές σε δύο Βαλκανικά και το έχουμε νικήσει, όμως, τώρα θα είναι πιο δύσκολο, αφού πρόκειται για πιο σημαντική διοργάνωση και παίζει και ο παράγοντας έδρα. Ακόμα και από άποψη παράδοσης όμως, θα θέλαμε να αποφύγουμε τη Σερβία που έχει μια δυναμική που την φέρνει πάντα μέσα στα μετάλλια.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι σίγουρα μεγάλες ομάδες, άλλωστε για να βρεθούν στις 12 καλύτερες της Ευρώπης, δεν θα μπορούσαν να μην είναι. Το πιο μεγάλο όνομα είναι η Ιταλία που στα προκριματικά νίκησε και τη Ρωσία 3-2 μέσα στη Μόσχα, ενώ ποιος μπορεί να υποτιμήσει ομάδες όπως τη Σλοβενία που πήρε όλα τα ματς με νίκες 3-0, αλλά και την Πολωνία που έχει τη δική της σχολή. Θεωρητικά και μόνο, λοιπόν, η Τσεχία ακολουθεί όλων των άλλων αντιπάλων μας.

Επίσης, θα πρέπει να δούμε και τι αποφύγαμε, αφού εκτός από τη Σερβία, στον άλλο όμιλο υπάρχει και η Τουρκία που είναι πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ρωσία με ό,τι συνεπάγεται το όνομά της στο άθλημα και φυσικά η Γαλλία που τερμάτισε πρώτη στα προκριματικά του Βόλου, αλλά και οι Ολλανδία και Γερμανία, χώρες με επίσης προσεγμένη δουλειά στο γυναικείο βόλεϊ».

Όσο για το εάν αλλάζει η ψυχολογία από τα προκριματικά σε μία τελική φάση, αλλά και πώς πρέπει να προετοιμαστεί η Εθνική, ο κ. Φλώρος, τόνισε: «Σίγουρα πρόκειται για εντελώς διαφορετική ψυχολογία, αφού στα προκριματικά είναι όλα πιο ψυχοφθόρα, όταν κυνηγάς μια πρόκριση, ιδιαίτερα όπως εμείς που παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο του Βόλου.

Στα τελικά, υπάρχει διαφορετικό άγχος και το πρώτο ματς παίζει πάντα καταλυτικό ρόλο. Εχουμε χρόνο όμως, να προετοιμάσουμε ψυχολογικά τα κορίτσια. Αυτό που προέχει είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε ολοκληρώσει τη συγκέντρωση υλικού και πληροφοριών, στοιχείων για τους αντιπάλους μας και φυσικά να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα τη δικής μας προετοιμασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα