Ηρθε και πιάνει δουλειά ο Μιλοβάνοβιτς

08:21 24/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έφτασε τα ξημερώματα στην Αθήνα για να συμφωνήσει με τους Μπάγεβιτς-Μελισσανίδη και να αναλλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Σέρβος πρωην άσος της ΑΕΚ, τον ειχε φερει ο Μελισσανίδης το 1999, ειναι ο άνθρωπος στον οποίο κατέληξαν μετά από έρευνα Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς για να αντικαταστήσει τον Νίκο Λύμπεροπουλο.

Ο 41χρονος τεχνικός διευθυντής της Ισπανικής Λας Πάλμας είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι δυο άντρες. Εχει εμπειρία στην θέση αφού εκτός από δυο χρόνια στην Λας Πάλμας έχει εργαστεί και στην Βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Είναι νέος και φιλόδοξος με γνώση της αγοράς. Γνωρίζει έξι γλώσσες μεταξύ αυτών και αρκετά καλά Ελληνικά παρότι έμεινε στη χωρα μας μόνο ενάμιση χρονο. Εχει γνώση της αγορας αφού μια ομάδα σαν την Λας Πάλμας που έχασε για δευτερόλεπτα την άνοδο στην Πριμέρα είναι δεδομένο πως έχει οργάνωση που ζηλευουν οι περισσοτερες Ελληνικές ομάδες. Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς κοίταξαν κι άλλες περιπτώσεις από το εξωτερικό αλλά κατέληξαν στον Μπράνκο που ειχε στο βιογραφικό του στοιχεία που δεν ειχαν άλλοι ενώ έδειξε μεγάλη θέληση να έρθει στην ΑΕΚ ΠΡΙΝ οριστικοποιηθεί πως του χρόνου η Λας Πάλμας δεν θα παιζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εχει βέβαια και το έξτρα πως ξέρει την ΑΕΚ και τον κόσμο της και σε συνέντευξη του σε ανύποπτο χρόνο είχε πει τα καλύτερα λόγια. Ο ΜΙλοβάνοβιτς έφτασε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα μέσω Μαδρίτης στην Αθήνα άνθρωπος της ΑΕΚ τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε ξενοδοχείο. Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για να καταλήξουν σε συμφωνία. Αν δεν συμβεί κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο ο Μπράνκο αναμένεται να πιάσει άμεσα δουλειά κάνοντας επαφές με παίκτες υποψήφιους να φορέσουν την φανέλα της ΑΕΚ.

Διαβάστε εδω ένα παλαιότερο πολύ ενδιαφερον αφιέρωμα για τον ποδοσφαιριστή Μιλοβάνοβιτς από το balleto.gr:
Ήταν Ιανουάριος του 1999, όταν η ΑΕΚ αποφάσιζε να εμπιστευθεί στο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μια θέση στο ρόστερ της. Ο Σέρβος μέσος, που είχε εμπειρία από το ισπανικό και τοπορτογαλικό πρωτάθλημα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση». Δεν κατάφερε πάντως να... το εξαντλήσει! Αν μη τι άλλο, όμως, πρόλαβε να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου της ομάδας, αφού αποδείχθηκε φιλότιμος και βοήθησε όσο μπορούσε τους «κιτρινόμαυρους» να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και, συνάμα, το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!
Εξάλλου, ο γεννημένος στην Οσέτσινα άσος, συμμετείχε σε 14 αγώνεςτου «Δικεφάλου», ενώ σημείωσε και δύο τέρματα. Μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου 1999/00, ο Σέρβος άφησε την ΑΕΚ, όμως παρέμεινε επί ελληνικού εδάφους, αφού εντάχθηκε στον Εθνικό Αστέρα. Τη φανέλα του οποίου φόρεσε σε 15 αναμετρήσεις, και πέτυχε δύο γκολ, ως το τέλος της χρονιάς.
Ο Σέρβος άσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της ΟΦΚ Βελιγραδίου. Το 1990, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «Ρομαντιτσάρι». Έμεινε πέντε χρόνια στο σύλλογο, λαμβάνοντας μέρος σε 72 αναμετρήσεις του, και σκοράροντας 10 φορές. Οι εμφανίσεις του κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία κινείται και τον κάνει δικό της!
Ο Μιλοβάνοβιτς έμεινε ένα χρόνο στο «Ριαθόρ», δίχως όμως να δικαιώσει τις προσδοκίες. Συμμετείχε μόλις σε 12 αγώνες της «Ντέπορ», δίχως να σκοράρει. Προκρίθηκε λοιπόν να παραχωρηθεί. Η πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες έσπευσε και τον απέκτησε. Στη μιάμιση σεζόν που ανήκε στο ρόστερ των «μπρανκίνιος», ο Σέρβος έκανε σαφώς καλύτερες εμφανίσεις (26 συμμ./4 γκολ). Επόμενος «σταθμός» του, ήταν η Ελλάδα και η ΑΕΚ!
Όταν άφησε τη χώρα μας, ο Μιλοβάνοβιτς επαναπατρίστηκε, για χάρη της Μιλιτσιονάρ Βελιγραδίου (12 συμμ./ένα γκολ). Κατόπιν, ξενιτεύτηκε εκ νέου: υπέγραψε στη βελγική Σαρλερουά. Με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Ακολούθως, επέστρεψε στην πατρίδα του, εντάχθηκε στη Βοϊβοντίνα, και το 2005 ως παίκτης της αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έλαβε μέρος στο φιλικό που έδωσε η ΑΕΚ με την Παρτιζάν (7 Απριλίου 1999), κι ενώ η χώρα του βομβαρδιζόταν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε με ένα κλικ ΕΔΩ την συνέντευξη που ειχε δωσει πρόσφατα μιλώντας μεταξύ άλλων για τον Μελισσανίδη, τον Μπάγεβιτς και τον κόσμο της ΑΕΚ:

Keywords
Τυχαία Θέματα