Η στάση του Νικολαϊδη και η παράταση

09:37 24/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Το αυτονόητο γράφει η εφημερίδα μετά τη χθεσινή ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ από την UEFA: "Η Ένωση έπεσε στα μαλακά (ποινή ενός έτους με αναστολή), αλλά πλέον όλοι οι μέτοχοι πρέπει να βάλουν και να χαράξουν στρατηγική". Επιπλέον τονίζεται ότι ο Χατζηϊωάννου δεσμεύθηκε ότι θα βάλει χρήματα, όταν από Νοτιά έχουμε... σιγή. Λόγος γίνεται και για τον Ντέμη Νικολαϊδη με την εφημερίδα να τονίζει ότι είναι προ των πυλών της ΠΑΕ. Στο ρεπορτάζ το GOAL

γράφει: "Η έντονη δραστηριότητα του Ντέμη Νικολαiδη το τελευταίο διάστημα, που είχε ως αποκορύφωμα τη μεταμεσονύχτια επίσκεψη στο «δωματιάκι» της Original, ερμηνεύεται από πολλούς ως η αρχή της επιστροφής. Ο Ντέμης βγαίνει μπροστά και δείχνει πως βρίσκεται προ των πυλών της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Πως άλλαξαν τα γεγονότα και ο Νικολαΐδης, που δεν ήθελε ούτε να συζητά για την ΑΕΚ, αναλαμβάνει δράση για την ομάδα; Τα κίνητρα μοιάζουν σαφή: υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο και η αγωνία για τον σύλλογο που βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή. Η προσωπική ανάγκη να αποφευχθεί η πτώχευση και να παραμείνει η ΠΑΕ στις φορολογικές ρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί (άρθρο 44 και άλλες), ειδάλλως θα αντιμετωπίσει ζητήματα με τη προσωπική του περιουσία. Και βέβαια, η υστεροφημία. Να αποδείξει πως μπορεί να πετύχει και να «καθαρίσει» το όνομά του.

Ο Νικολαΐδης επαναλαμβάνει διαρκώς και προς όλους τους τόνους πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί. Τα λόγια, όμως, φαίνεται πως ενεργούν διαφορετικά από το μυαλό και το συναίσθημα. Η αίσθηση που αποκόμισαν οι περισσότεροι εκ των συνομιλητών του το τελευταίο διάστημα είναι πως «καίγεται» για να μπει ξανά στη διοίκηση. Ετσι κι αλλιώς, ίσως σε λίγο καιρό αυτό να φαντάζει και μονόδρομος, δεδομένου πως η ΑΕΚ δεν έχει «καθαρίσει» από τα χρέη της ομάδας του ?04 (ώστε να γίνει ελκυστική σε κάποιο νέο επενδυτή), ενώ ουδείς άλλος δείχνει διάθεση για πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, σε σχέση με το 2004 τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο κόσμος είναι καταρρακωμένος, κουρασμένος από τα κοινωνικά ζητήματα, την οικονομική κρίση, την κατρακύλα της ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης δεν θα έφτανε ποτέ ξανά στα επίπεδα αποδοχής και στήριξης που βρήκε τότε. Περίοδο κατά την οποία είχε τις «πλάτες» και την οικονομική στήριξη επιχειρηματικών κολοσσών, ενώ τώρα φαίνεται πως έχει έναν επιχειρηματία που σε αυτήν τη φάση ενδιαφέρεται μόνο για να διευκολύνει δανειακά.

Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πλέον το πρέσινγκ της UEFA. Ο Νικολαΐδης δεν έδειξε πως μπορεί να χειριστεί καταστάσεις οικονομικής ανέχειας, όπως αναμένεται να ζήσει η ομάδα αν υπάρχει τα επόμενα χρόνια. Θα κουβαλά χρέη και υποχρεώσεις, τα οποία λειτουργούν ως βαρίδια. Φαίνεται, βέβαια, πως έχει πειστεί για τις πιθανότητες επιτυχίας στην υπόθεση Ψωμιάδη και προσδοκά πως θα μπορεί να χειριστεί τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό το πώς θα ζήσει η ΑΕΚ μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, με τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Νικολαΐδης κατάφερε να κερδίσει και πάλι πόντους με

Keywords
Τυχαία Θέματα