Βαλβέρδε: Σημαντικός ο ρόλος του Κάρολ

08:01 24/2/2012 - Πηγή: AEK365

Οι επεμβάσεις του Ρόι Κάρολ σε Μόσχα και Φάληρο ήταν αυτές που, ουσιαστικά, έδωσαν την πρόκριση στον Ολυμπιακό επί της Ρούμπιν Καζάν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να υπογραμμίζει τον ρόλο που έπαιξε ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας στο να περάσει η πειραϊκή ομάδα στους "16" του Europa League.

Σε δηλώσεις του μετά

το 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε: "Η αλήθεια είναι πως ο Κάρολ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό τον προκριματικό γύρο. Στο πρώτο ματς απέκρουσε πέναλτι και απόψε έκανε σημαντικές επεμβάσεις για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, όμως είναι ευχάριστο γεγονός πως ο Ρόι έχει ξεκινήσει με το δεξί την καριέρα του στον Ολυμπιακό, καθώς μην ξεχνάμε πως είναι μεταγραφή του Ιανουαρίου. Συνήθως οι τερματοφύλακες γίνονται γνωστοί από τα γκολ που δέχονται, ενώ εκείνος είναι σημαντικός για εμάς για τα τέρματα που έχει αποτρέψει. Σαν δημοσιογραφική ιστορία, πάντως, δεν έχετε παράπονο. Σας έδωσε θέματα για πέντε σελίδες. Θα γράφετε για ένα μήνα".
Για τον λόγο που δεν έγινε αλλαγή ο Κάρολ: "Ο Ράντος πήγε στην εστία του Κάρολ γιατί απλά ήθελα να μάθω ποια είναι η ακριβής κατάσταση του και αν άντεχε άλλο. Δεν ήθελα να ρισκάρω και να βάλω έναν τόσο άπειρο τερματοφύλακα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Είχαμε κουρασμένους παίκτες στο γήπεδο και ήθελα να ξέρω αν μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος".
Για το παιχνίδι ο Βαλβέρδε δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την νίκη και την πρόκριση. Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως είχαμε προβλέψει. Η Ρούμπιν μπήκε δυνατά, μας δημιούργησε προβλήματα. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε νωρίς το γκολ και είχαμε ευκαιρίες για ένα τέρμα ακόμα. Η Ρούμπιν έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι στις αντεπιθέσεις, αλλά ο τερματοφύλακας μας στάθηκε στο ύψος του και μας προστάτευσε. Ήμασταν ενωμένοι και πολύ συμπαγείς. Μπορεί να υποφέραμε κάποιες στιγμές, αλλά καταφέραμε την νίκη και την πρόκριση. Τώρα μας περιμένει η Μέταλιστ και το καλό είναι ότι θα ζήσουμε ακόμα μια ευρωπαϊκή βραδιά εδώ. Είναι θαυμάσιο" .

Keywords
Τυχαία Θέματα