Η ΑΕΚ στο έλεος της και τα μετρημένα κουκιά

21:45 23/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μετρημένα κουκιά

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ χρειάζεται διοίκηση και ενίσχυση. Από τη στιγμή όμως που στην αιτία όλου του κακού, λύση στο ορίζοντα δεν διαφαίνεται, τα κουκιά είναι μετρημένα.

Μέσα σε τρεις αγώνες το... μαρτύριο είναι και πάλι εδώ . Η ΑΕΚ κατάφερε, σχεδόν

άμεσα, να επιστρέψει στην κατάσταση που οδήγησε στην αλλαγή προπονητή. Από την εξαιρετική και ψυχωμένη εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό πήγαμε στο καλό αλλά με λάθη παιχνίδι στη Μόσχα και τελικά η ανώμαλη προσγείωση ολοκληρώθηκε με την σφαλιάρα στην Κρήτη.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και κανείς δεν περίμενε θαύματα όμως υπήρχε η ελπίδα (που είχαν τροφοδοτήσει τα δύο προηγούμενα ματς) ότι δεν θα ξαναδούμε τα ίδια και τα ίδια. Κάποια πράγματα στην ομάδα δεν λειτουργούν και όσο ο κάθε προπονητής επιμένει σε αυτά θα βλέπουμε μια ομάδα που θα παραδίνεται στον αντίπαλο, θα έχει έλλειψη φαντασίας και εκνευριστικά μονόπλευρο παιχνίδι.

Οι δυνατότητες αυτού του ρόστερ είναι συγκεκριμένες. Είτε λοιπόν το διαχειρίζεται σωστά και παρουσιάζεις μια ομάδα με αρχή και τέλος που δεν θα πνίγεται στις αδυναμίες της, είτε πέφτεις στις ίδιες παγίδες και χάνεις το τόπι. Αυτά για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι γιατί στο διοικητικό πλέον το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αυτοί που δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν με την αποχώρηση τους αυτούς που δεν θέλουν.

Στο έλεός της...

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ στο aek365.gr

Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ και πολλά πράγματα για να ξεκινήσω να γράφω. Η μεγάλη ατάκα του Νίκου Κωστένογλου, «Πιστεύω ότι η ομάδα προσπάθησε και κατά διαστήματα έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο», θεωρώ ότι θα μείνει στην ιστορία. Ακόμα και αν το πιστεύεις κ. Κωστένογλου, μετά από δεύτερη συνεχόμενη τριάρα, δεν το λες. Πες το στους παίκτες σου, στους συνεργάτες σου, στον πρόεδρο (πάρε τον τηλέφωνο γιατί δεν ήταν στην Κρήτη), όχι όμως δημοσίως και μπροστά στις κάμερες. Δεν φταίει ο προπονητής της ΑΕΚ. Ευθύνες θα είχε αν αποφάσιζε να βάλει τον Αραμπατζή στην επίθεση και τον Λεονάρντο στο τέρμα. Εκεί ναι, τώρα όμως όχι. Χρησιμοποίησε τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, τους έβαλε στη θέση τους και ιδού το αποτέλεσμα. Βέβαια, αν όλα τα παραπάνω τα έκανε ο Χιμένεθ, πιθανότατα τώρα να συζητούσαμε για τον προπονητή της 6άρας που βάζει τον Σιαλμά στα άκρα και όχι στην κορυφή, δεν χρησιμοποιεί σωστά τον Μπέλεκ, δεν βάζει τον Βάργκας 8άρι, αλλά 6άρι και ξεκινάει βασικούς τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα.

Ο Κωστένογλου ήρθε την... κατάλληλη στιγμή. Ξεγύμνωσε για τα καλά την ανύπαρκτη διοίκηση. Ο προπονητής δεν ήταν ούτε πέρσι, ούτε φέτος το πρόβλημα. Και όσο είναι αυτοί οι «αόρατοι» στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, τόσο δεν θα φταίει κανένας προπονητής και κανένας παίκτης. Ανεξάρτητα το ποιος κάθεται στον πάγκο, ανεξάρτητα με το πόσο αμείβεται. Όταν η ομάδα έχει εγκαταλειφτεί από τους πάντες και έχει σαν αποτέλεσμα να ταξιδεύει στην Κρήτη με... κάποιον Κασνακίδη, τότε δείχνει ξεκάθαρα ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα