Μπάτε σκύλοι αλέστε...

21:30 23/10/2011 - Πηγή: AEK365

Τα ατομικά λάθη συσσωρεύονται σε κάθε αγώνα και τα αποτέλεσμα είναι εμφανέστατα: ΟΦΗ - ΑΕΚ 3-1 και άντε από εκεί και πέρα να μιλήσεις για δικαιολογίες - που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν. Είναι μάλλον δεδομένο ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι θέμα τακτικής (οι πολλές ευκαιρίες που έγιναν και σήμερα αποδεικνύουν ότι ένα πλάνο υπήρχε και υπάρχει), αλλά το γεγονός ότι γίνονται τραγικά ατομικά λάθη, αλληλοκάλυψη δεν υπάρχει

ούτε για αστείο στην άμυνα και τούτο έχει ως αποτέλεσμα κάθε ομάδα μπορεί να σκοράρει όποτε θέλει σε αυτή την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ σήμερα το έκανε τρεις φορές, όταν η ΑΕΚ το πέτυχε μία φορά με τον Μπέλεκ έχοντας τις διπλάσιες ευκαιρίες από τους Κρητικούς. Όταν όμως ο Δέλλας είναι εμφανώς εκτός ρυθμού, ο Μανωλάς κάνει του κεφαλιού του παίρνοντας τη μπάλα και βγαίνει μπροστά προσπαθώντας να περάσει όλη την αντίπαλη ομάδα παίζοντας ποδόσφαιρο αλάνας, όταν ο προπονητής δεν βλέπει σε όλο τον αγώνα ότι υπάρχει πρόβλημα από τα αριστερά στην άμυνα με τον Καράμπελα να έχει συνεχώς να μαρκάρει δύο και τρεις παίκτες του ΟΦΗ και να μην κάνει κάτι να περιορίσει την πρόβλημα και όταν μπροστά ο Λυμπερόπουλος δείχνει εκτός φόρμας, ο Μπέλεκ χάνει γκολ στο... μισό μέτρο και δεν σε βοηθά και η τύχη, τότε ακόμα και αυτός ο μέτριος ΟΦΗ μπορεί να καυχιέται ότι κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1.

Πολλές ήταν οι αλλαγές για τον Νίκο Κωστένογλου στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Αναμενόμενες βέβαια. Οι Δέλλας, Καφές, Λυμπερόπουλος, Σιαλμάς και Λεονάρντο πήραν θέση στην ενδεκάδα (συγκριτικά με το ματς της Πέμπτης), ενώ το σύστημα διατηρήθηκε 4-2-3-1, με τον Κάρλος να παίζει πίσω από τον «Λύμπε», στα άκρα ήταν οι Σιαλμάς, Λεονάρντο, ο Καφές με τον Βάργκας αμυντικά χαφ, Κοντοές - Καράμπελας στα άκρα της άμυνας, με τον Δέλλα και τον Μανωλά στα στόπερ και τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια.

Φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της. Κι όμως το πρώτο ημίχρονο έφυγε με εκείνη πίσω στο σκορ, από το 12', μετά από γκολ του Μάντζιου, άδεια την άμυνα της ΑΕΚ και λάθος τοποθέτηση του Αραμπατζή. Δύο πράγματα δεν έκανε σωστά η Ένωση στα πρώτα 45 λεπτά: Δεν είχε σωστή αμυντική λειτουργία και μετά σωστά τελειώματα! Όταν δύο βασικά στοιχεία σου στο παιχνίδι κυμαίνονται στη μετριότητα, ακόμα και αυτός ο ΟΦΗ που απλά είχε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι του, ήταν ικανός να πετύχει πρώτος γκολ!

Ο Κωστένογλου ήθελε η μπάλα να πηγαίνει στα άκρα και από εκεί οι Σιαλμάς και Λεονάρντο να παίρνουν επιθέσεις πάνω τους. Λίγες φορές συνέβη. Το θετικό για την ΑΕΚ ήταν όταν πατούσε περιοχή: Αρχικά ένα σουτ του Λεονάρντο, έπειτα ένα γκολ του Σιαλμά που ο βοηθός ακύρωσε ως οφ σάιντ (η απόφαση κρίνεται σωστή, αν θεωρήσουμε ότι δίνει οφ σάιντ τον Μανωλά που πασάρει με το κεφάλι στον σκόρερ και ορθώς στημένο Σιαλμά, όμως η σημαντική καθυστέρησή του να σηκώσει το σημαιάκι αφήνει αμφιβολλίες...), στην πορεία ένα ακόμα σουτ του Σιαλμά και η κορυφαία φάση για την ΑΕΚ στο 44' με τον Λυμπερόπουλο εξ επαφής να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα