«Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρίσκει κάθε χρόνο έναν Γεωργαντζόγλου»

14:32 5/5/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στους Ηλία Τομαρά, Αργυρώ Φλουρή

Τον Σεπτέμβρη ο Νίκος Γεωργαντζόγλου ανέλαβε το βαρύ και δύσκολο έργο να ανασυντάξει την ΚΑΕ και να την φέρει και πάλι στην Α1. Εννέα μήνες μετά και με δύο παιχνίδια να απομένουν, ο πρόεδρος της ΑΕΚ μιλάει στο aek365 και κάνει τον απολογισμό του. Χωρίς καμία διάθεση να κρυφτεί ή να ωραιοποιήσει την κατάσταση αναφέρθηκε στο «μπακάλικο που έγινε

σούπερ μάρκετ» και έχει ανάγκη από κόσμο, στις αλλαγές προπονητών, τον Γιάννη Φιλίππου που έχει εγκλωβίσει την ΑΕΚ, την εξυγίανση που δεν προχωρά και φυσικά το μέλλον τόσο της ΚΑΕ όσο και το δικό του εκεί.

-Μετά από εννιά μήνες που βρίσκεσαι στην διοίκηση της ΑΕΚ ο απολογισμός για τη διοίκηση σας είναι θετικός;

«Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα κι επίσης τελειώνει δύσκολα. Κάναμε από την αρχή μια «μάχη» για να πάρουμε την ομάδα, αν και υπήρχαν οι φήμες πως είχε βρεθεί για αυτό το λόγο ο Μπαϊρακτάρης. Τελικά σε αυτή η ιστορία αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό και ότι αν δεν είχαμε κάνει την κίνηση εκείνο το διάστημα, που να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο και στο ρόστερ βρισκόταν μόνο ένας παίκτης, θα υπήρχε ανάλογη συνέχεια και στο Πρωτάθλημα, όπως μας είχε ενημερώσει η ΕΟΚ. Η δική μας κίνηση ήταν η μοναδική για να σωθεί η ΑΕΚ. Ξεκινώντας, λοιπόν δύσκολα, «χτίσαμε» την ομάδα μέσα σε 2 μέρες, σε ένα γήπεδο που όλα τα έξοδα ήταν δικά μας και καταφέραμε να πάρουμε το πιστοποιητικό και να μπούμε στο Πρωτάθλημα. Για μένα, αν και αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, το να παραλάβεις μια τέτοια κατάσταση και να φέρεις την ομάδα σε σημείο να κάνει Πρωταθλητισμό και να βρίσκεται κοντά στο να ανέβει στην Α1 είναι μεγάλο κατόρθωμα.

_Ο Αναταλιωτάκης είχε χαρακτηρίσει αυτή την προσπάθεια λάθος και πως καλύτερη λύση θα ήταν η ΑΕΚ να βρεθεί στην Β Εθνική για να απαλλαγεί από τα χρέη που την ταλανίζουν.

«Αυτό μου το είπε σε κάποιο ΔΣ της Ερασιτεχνικής, πριν από μερικούς μήνες και η απάντησή μου ήταν άμεση. Αν το δεις επιχειρηματικά, όντως είναι μια λάθος κίνηση, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Αν όμως το δεις από την οπτική του οπαδού καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Προτιμώ, λοιπόν η ομάδα μου να κάνει πρωταθλητισμό στην Α2 και να παλεύει για άνοδο, παρά να παλεύει σε μια κατηγορία όπως η Β Εθνική. Επιχειρηματικά μπορεί να μην είναι σωστό όμως εγώ είμαι οπαδός της ΑΕΚ»

-Αν γύριζε λοιπόν ο χρόνος πίσω θα το ξανασκεφτόσασταν;

«Αποφάσισα να αναλάβω και να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και ακόμα κι αν γύριζα πίσω δεν θα έπραττα διαφορετικά. Σαν οπαδός, ξαναλέω το βλέπω πολύ σωστό από την στιγμή που η ΑΕΚ έδειχνε να παραπαίει. Στόχος μου είμαι να ό,τι μπορώ για να επανέλθει η ομάδα εκεί που ανήκει και να ξαναγράψει ιστορία.

-Πόσο καιρό επεξεργαζόσουν την σκέψη για την προεδρία της ΚΑΕ;

«Δεν είχε περάσει από το μυαλό να αναλάβω το μπάσκετ και ούτε και το ήθελα για να είμαι ειλικρινής. Άλλω

Keywords
Τυχαία Θέματα