«Γκέλα» για την Ανόρθωση

18:19 16/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 25η αγωνιστική

ΑΕ Λεμεσού-Ανόρθωση 1-1
(76' Αραούζο/ 63' Ιτζχάκι)
Μια αγωνιστική πριν το τέλος η Ανόρθωση έκανε την "γκέλα" που ίσως της στοιχίσει και το πρωτάθλημα καθώς έμεινε στο 1-1 με την ΑΕ Λεμεσού και ναι μεν έπιασε στην κορυφή τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ αλλά έχει ματς λιγότερο καθώς ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται αύριο την ΑΕ Πάφο και

έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με τρεις βαθμούς. Στο 63ο λεπτό ο Ιτζχάκι με ψιλοκρεμαστό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ανόρθωση αλλά στο 76ο λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν με κεφαλιά του Αραούζο. Από εκείνο το σημείο η Ανόρθωση πίεσε αλλά βρέθηκε απέναντι σε έναν αποτελεσματικό Ντεγκρά με τον τερματοφύλακα της ΑΕ Λεμεσού να απομακρύνει τον κίνδυνο δυο φορές, πρώτα σε σουτ του Λαβόρδε και έπειτα σε σουτ του Ιτζχάκι.
ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά, Καρλίτος, Ζούνιορ, Ντεντέ, Αραούζο, Μοντέιρο, Νικολάου, Σατσέτι, Σέρζιο (64' Σα), Μπεμπέ (64' Ζιλμπέρτο), Βουό (86' Κωνσταντίνου).
Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Βαλβέρντ, Ντουάρτε, Ίλιτς, Γκάλαμαζ, Άντιτς, Ιτζχάκι, Σκοπελίτης, Αλέξα, Λαβόρδε, Σπαντάσιο (85' Αβραάμ), Οκκάς (55' Ρονκάτο).

ΑΕΚ Λάρνακας-Παραλίμνι 5-0
(61' Τσάντο, 63' Μάτσι, 76' Τόμας, 86' Πάλιτς, 89' Ντα Σίλβα)
Στην 3η θέση παρέμεινε η ΑΕΚ Λάρνακας που δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο Παραλίμνι το οποίο συνέτριψε με 5-0 χάρη σε τέρματα του Τσάντο (61'), Μάτσι (63'), Τομάς (76'), Πάλιτς (86') και Ντα Σίλβα (89')
ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Χαΐμοφ, Μέρτακκας, Γκριν, Μουρίγιο, Ντε Κλερ, Ντα Σίλβα, Φαν Ντάικ, Μαραγκός (60' Μέρσιο), Μάτσι (69' Πάλιτς), Τομάς, Τσάντο (78'Πιντάδο).
Παραλίμνι (Τον Κάανεν): Χογκ, Μουλαζίμης, Γαλανόπουλος, Λανγκλέ, Μίλιαζες, Άντερσον, Αρτυματάς, Φαρία, Ζε Βίτορ (68' Γούμενος), Κριβοκάπιτς (74' Φερνάνδο), Μρντάκοβιτς (76' Γιακούμπου).

Ολυμπιακός-Λευκωσίας-Ομόνοια 1-4
(10' Ενρίκε/ 8', 31', 73' Άλβες, 78' Εφραίμ)
Σαρωτική η Ομόνοια συνέτριψε 4-1 τον Ολυμπιακό μέσα στην Λευκωσία και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βραζιλιάνος Αντρέ Άλβες που με χατ τρικ συνέβαλε τα μέγιστα στην νίκη της ομάδας του Τόνι Σαβέφσκι με τον Εφραίμ να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ενρίκε με την Ομόνοια να πετυχαίνει την όγδοη σερί νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Ολυμπιακός (Μάριος Κωνσταντίνου): Κάπσα, Ρότενμπεργκ (54' Παναγιώτου), Πελαγίας, Ντε Πίνα, Ντουάρτε, Πολυκάρπου (72' Σταμπόζλιεφ), Εντάο (85' Ντζικινέ), Γκασπάρ, Σωτηρίου, Μονακέλο, Ενρίκε.
Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Μορέιρα, Σπούνγκιν, Αντράδε (82' Ντανιέλσον), Αλαμπί, Μαργκάσα, Σοάρες (83' Αγκουιάρ), Λεάντρο, Ασίς, Χριστοφή (85' Σκέπρι), Εφραίμ, Αντρέ Άλβες.

Νέα Σαλαμίνα-Απόλλων Λεμεσού 2-0
(25' Ρούγιοβιτς, 54' Σοτίροβιτς)
Σημαντική νίκη στην μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα κόντρα στον αδιάφορο Απόλλωνα. Τα γκολ του Ρούγοβιτς στο 25ο και του Σοτίροβιτς στο 54ο λεπτό έδωσαν την νίκη στους γηπεδούχους.
Νέα Σαλαμίνα (Μίρσαντ Γιόνους): Μπλάζιτς, Γκράιμς, Εγγλέζου, Τζερόμ, Λαμπρόπουλος, Αλίμι, Σόουζα, Ρούγιοβιτς, Ρόκε, Γκρέι, Σοτίροβιτς.
Απόλλων (Χριστάκης Χριστοφόρου): Βάλε, Λόπες, Καρτόζο, Σταύρου, Θεοδωρίδης, Παρλόφ, Σούρτου, Παουλίνιο, Γκαρσία, Σολάρι, Βασιλείου.

Αγία Νάπα-Αλκή 0-3
(10', 21' Βασκοντσέλος, 28' Μάρκοβιτς)
Άνετη επικράτηση και τρεις πολύτιμοι βαθμοί για την Αλκή. Νίκησε με 3-0 μέσα στο «Τάσος Μάρκου» και ανέβηκε στους 22 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός Άχνας.
Ο Βασκοντσέλος, ο οποίος έφτασε τα εννέα τέρματα στο Πρωτάθλημα, πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα στο 10ο και στο 21ο λεπτό και στη συνέχεια, στο 28', ο Μάρκοβιτς διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου, που ήταν το 0-3, σκορ το οποίο δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο.
Αγία Νάπα: Χρυσοστόμου, Θεοδώρου, Φίλγκεϊτ, Πιερέττης, Μέρτακκας, Σωτηρίου, Μπαρμπούδης, Βάργκας, Σοάρες, Κολοκούδιας, Τζιωρτζής
Αλκή: Γιωργαλλίδης, Μπάρτζε, Σάντα Μαρία, Άσπας, Βασκονσέλος, Μπακάλ, Γλιγκόροφ, Φούσκο, Σίτνεϊ, Φερνάντες, Μάρκοβιτς

Εθνικός Άχνας-Δόξα Κατωκοπιάς 3-1
(9', 21' Κενμόγκνε, 17' Παϊσάο/ Σουάρες)
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος νίκησε με 3-1 τη Δόξα Κατωκοπιάς.
Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Άχνας ανέβηκε στους 22 βαθμούς, όσους έχει και η Αλκή, ενώ η Δόξα έμεινε στους 30 βαθμούς και στην 7η θέση.
Τα τέρματα του Εθνικού σημείωσαν οι Κενμόγκνε (9', 21'), Παϊσάο (17') .Η Δόξα μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο με το Σουάρες.

Εθνικός Άχνας: Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Μπούντεν, Σίμοφ (59' Βαττής), Ηλία (59' Ηλία), Σίλας, Σκούλιτς, Πέντα, Παϊσάο, Κενμόγκνε (80' Μασίνουα), Αουρέλιο.
Δόξα Κατωκοπιάς: Μορφής, Σώζου, Γουίρ, Κονσεισάο, Λεονάρντο (60' Σοφοκλέους), Περέιρα, Σοάρες, Χατζίμπουλιτς, Φοφάνα (60' Τροϊτέριο), Ακινσόλα, Κάρλος Αντρέ (60' Χριστοδούλου).

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Πάφο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα