Κάνει κρύο στο -15

17:00 16/3/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 1-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πίεσε, έκανε οικονομία δυνάμεων κι όμως πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Ρέντινγκ και άφησε τη Σίτι 15 ολόκληρους βαθμούς πίσω.

Στο 14ο λεπτό ο Γιανγκ έκανε όμορφο σουτ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, αλλά στο 21' ο Ρούνεϊ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πιρς και κατέληξε στα δίχτυα της Ρέντινγκ. Στο 32ο λεπτό το σουτ του Ρόμπσον Κανου έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 47' η Ρέντινγκ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Βίντιτς στον Μαριάπα.

Στο 64' ο Τέιλορ είπε

όχι σε εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι, αλλά στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ δεν πίεσε καθόλου και το σκορ έμεινε στο 1-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Μπίτνερ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Άντερσον (86' Καγκάβα), Γκιγκς, Γιανγκ (74' Κάρικ), Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Τέιλορ, Σόρεί, Κέλι (89' Μόρισον), Πιρς, Μαριάπα, Καρακάν, Λάιγκερτγουντ, ΜακΆναφ, ΜακΚλίαρι (69' Μπλάκμαν), Ρόμπσον-Κανού, Χαντ (69' Λε Φοντρ).

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΆΡΣΕΝΑΛ: 0-2
Γήπεδο: Λίμπερτι Στάντιουμ

Στο κόλπο της τετράδας παρέμεινε η Άρσεναλ, που πέτυχε μεγάλο διπλό με 2-0 επί της Σουόνσι.

Στο 5ο λεπτό ο Τσάμπερλεϊν απέφυγε τον Ράνχελ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Σουόνσι, ενώ στο 13' το σουτ του Ράνχελ έφυγε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μίτσου, ενώ στο 17' μετά από λάθος του Τζέκινσον, ο Ντε Γκουζμάν πήρε κι έδωσε στον Μίτσου, αλλά το γυριστό του Ισπανού δεν βρήκε στόχο. Στο 19' ο Βορμ είπε όχι σε σουτ του Καθόρλα, ενώ στο 33' ήταν η σειρά του Φαμπιάνσκι να πει όχι σε σουτ του Μίτσου. Η Άρσεναλ είχε και νέο δοκάρι ξανά με τον Τσάμπερλεϊν στο 42ο λεπτό.

Η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 52ο λεπτό, καθώς ο Βορμ νίκησε τον Καθόρλα σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στο 75' οι «κανονιέρηδες» πήραν κεφάλι στο σκορ. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μονρεάλ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βορμ. Στο 89ο λεπτό ο Καθόρλα δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 εξ επαφής, αλλά στο 90+1' ο Ζερβίνιο με όμορφο πλασέ τα κατάφερε.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Ντέιβις, Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν, Κι (66' Ρούτλετζ), Ντάιερ (76' Μουρ), Ερνάντες, Μίτσου

ΆΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Μερτεζάκερ, Τζένκινσον, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα, Ντιαμπί (71' Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν (71' Ζερβίνιο), Γουόλκοτ (86' Γκιμπς), Καθόρλα, Ζιρού

ΣΤΟΟΥΚ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Με τους βαθμούς της λευκής ισοπαλίας βολεύτηκαν Στόουκ και Γουέστ Μπρομ σε ένα μέτριο ματς.

Στο 5ο λεπτό ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Μπραντ, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρχε κανείς παίκτης της Γουέστ Μπρομ να μπει στη φάση, ενώ στο 28' το σουτ του Γουόλτερς κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Στο 47ο λεπτό ο Μπέγκοβιτς είπε όχι σε κεφαλιά του Λουκάκου ενώ στο 90+2' το σουτ του Τζόουνς κατέληξε στην αγκαλιά του Φόστερ.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Σότον, Σόουκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Ζερόμ (76' Άνταμ), Γουίλαν (46' Γουάιτχεντ), Ενζοζί, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς, Κράουτς (62' Τζόουνς)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλι, Όλσον, Ρίτζγουελ, Γιάκομπ, Μουλούμπου, Μπραντ, Μόρισον (85' Φόρτσιουν), Τόμας (67' Οντεμβίγκι), Λουκάκου (76' Λονγκ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-1
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στοπ στο σερί των τριών νικών της Λίβερπουλ έβαλε η Σαουθάμπτον που την κέρδισε με 3-1 και καθάρισε την παραμονή της.

Οι «άγιοι» πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, καθώς μετά από γύρισμα του Ραμίρες, ο Σνάιντερλιν από κοντά έκανε το 1-0 με πλασέ, ενώ στο 10' ο Λάμπερτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ, αλλά σούταρε πάνω στον Τζόουνς. Η Σουθάμπτον συνέχισε να πιέζει και στο 20΄ο Τζόουνς είπε όχι σε σουτ του Λαλάνα ενώ στην επαναφορά ο Ροντρίγκες αστόχησε. Τελικά το 2-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 33ο λεπτό, καθώς ο Λάμπερτ με σουτ άφησε άγαλμα τον Τζόουνς. Στο 38' το σουτ του Ροντρίγκες έφυγε μόλις άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπόρουτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κουτίνιο. Τελικά οι «κόκκινοι» μείωσαν στο 45+1', καθώς μετά από σέντρα του Τζόνσον, η άμυνα της Σαουθάμπτον έδιωξε λανθασμένα και ο Κουτίνιο με όμορφο σουτ νίκησε τον Μπόρουτς.

Στο 55' ο Στάριντζ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 57' το πλασέ του Σουάρες έξυσε το δοκάρι του Μπόρουτς. Στο 78ο λετο ο Τζόουνς νίκησε σε απίστευτο τετ α τετ τον Λαλάνα, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκες με διπλή προσπάθεια έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους. Στο 89' το σουτ του Ενρίκε σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιφελντ (32' Φόντε), Σο, Σνέντερλιν, Κορκ, Λαλάνα (84' Ντο Πράδο), Ραμίρες (56' Ντέιβις), Ροντρίγκες, Λάμπερτ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς, Τζόνσον, Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Άλεν (46' Λούκας), Τζέραρντ, Ντάουνινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ (84' Χέντερσον), Σουάρες

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΚΠΡ: 3-2
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Τεράστια νίκη πέτυχε η Άστον Βίλα με 3-2 επί της ΚΠΡ και στην ουσία σώθηκε κι έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ την αντίπαλό της.

Στο 10ο λεπτό ο Γκουζάν πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Σαμπά, ενώ στο 23' ήρθε το γκολ για την ΚΠΡ. Ο Γκουζάν είπε όχι σε σουτ του Ζαμόρα αλλά στην επαναφορά ο Τζένας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 32ο λεπτό το σουτ του Ζαμόρα έφυγε μόλις άουτ, ενώ το σουτ του Μποσίνγκουα στο 45_2' χτύπησε στο δοκάρι της Βίλα. Στην κόντρα όμως οι «χωριάτες» έφεραν στα ίσα το παιχνίδι. Ο Λόουτον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αγκμπονλαχόρ με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Στο 58ο λεπτό η κεφαλιά του Βάιμαν απομακρύνθηκε από Σεαρ, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Βάιμαν με όμορφο σουτ νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ κι έκανε το 2-1 για τη Βίλα. Στο 65' ο Βάιμαν αστόχησε από καλή θέση, αλλά στο 73' ο Τάουνσεντ με όμορφο σουτ μετά από ασίστ του Παρκ, έκανε το 2-2. ωστόσο στο 80' ο Βάιμαν έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μπεντεκέ προ κενής εστίας έγραψε το 32 για τη Βίλα. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ρεμί έφυγε μόλις άουτ, όπως κι εκείνη του Ενζόγκμπια στο 85'.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Φλάαρ, Κλαρκ, Αγκμπονλαχόρ, Γουέστγουντ, Σίλα (58' Ενζόγκμπια), Μπεντεκέ, Μπάναν, Βάιμαν (84' Μπόουερι), Μπέικερ (21' Μπένετ), Λόουτον

ΚΠΡ: Σέζαρ, Σαμπά, Χιλ, Παρκ (90' Μακί), Τζίνας, Ρεμί, Μποσίνγκουα, Φάμπιο (66' Τααράμπτ), Ζαμόρα (46' Χόιλετ), Τάουνσεντ, Εμπιά

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: 2-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Την πιο γλυκιά «τούρτα» ετοίμασαν οι παίκτες της Έβερτον στον Ντέιβιντ Μόγιες για τα 11 χρόνια του στον πάγκο της ομάδας, με τον Λίον Όσμαν να «κερνά» ένα υπέροχο γκολ τον προπονητή του στο 2-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Κι άλλο χαμένο έδαφος για τους «πολίτες», ακυρώθηκε τέρμα του Κέβιν Μιραλάς!

Η Έβερτον γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 11αγενέθλια του Μόγιες στον πάγκο της ομάδας, αφού όχι μόνο επικράτησε της Σίτι, αλλά ανέβηκε και στην πέμπτη θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκή έξοδο!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, έπνιξαν τη Σίτι με το συνεχές πρέσινγκ και κατάφεραν να προηγηθούν με ένα γκολ για Όσκαρ, πριν έρθει ο Νίκιτσα Γιέλαβιτς να κάνει το τελικό 2-0.
Η Σίτι έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που φέρνει τη φετινή κούπα της Πρέμιερ Λιγκ ακόμη πιο κοντά στο «Old Trafford».

Διάθεση υπήρχε, πάθος επίσης, τακτική καμία -όμως-. Έβερτον και Σίτι έδωσαν ιδιαίτερα γρήγορο τέμπο στο ματς, με τους γηπεδούχους να πιέζουν συνεχώς και να μην επιτρέπουν στους «πολίτες» να κάνουν το παιχνίδι τους. Ωστόσο, και οι ίδιοι δεν είχαν ξεκάθαρο τρόπο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται από μακρινά σουτ ή μετά από προσωπικές ενέργειες. Η Έβερτον θα μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα, αλλά το γκολ του Κέβιν Μιραλάς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μεταφέροντας τους πανηγυρισμούς για λίγα λεπτά αργότερα.

Το τέρμα του Όσμαν στο 32΄ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Έβερτον να συνεχίζει το πρέσινγκ και στην επανάληψη. Από την πλευρά της η Σίτι είχε κάποιες ευκαιρίες, όχι όμως κλασσικές, και δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή ούτε στο τελευταίο μισάωρο, όταν και αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της δίκαιης αποβολής του Στίβεν Πίενααρ. Το ματς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ ακόμη πιο έντονα στα τελευταία λεπτά και τον Γιέλαβιτς να σημειώνει ακόμη ένα όμορφο τέρμα.

Η Έβερτον ξεπέρασε, έστω και προσωρινά, τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ και απολαμβάνει την πέμπτη θέση, με τους παίκτες του Μόγιες να αντιδρούν εξαιρετικά μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Αγγλίας. Αντίθετα, η Σίτι δεν κατάφερε να φύγει για τέταρτο σερί ματς χωρίς να ηττηθεί στο «Goodison Park» κι έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς, με τον Μαντσίνι να έχει δηλώσει πως οποιαδήποτε απώλεια βαθμών για την ομάδα του θα δώσει τον τίτλο στη Γιουνάιτεντ.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Μούτσα,Κόουλμαν, Χάιτινχα, Ντεστέν, Μπέινς, Όσμαν, Γκίμπσον, Μιραλάς (Νέισμιθ 70'), Φελαϊνί, Πίεναρ, Ανιτσέμπε (Γιέλαβιτς 90')

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ,Ζαμπαλέτα, Κόλο (Σινκλέρ 83'), Νάστασιτς, Κολάροφ, Μπάρι (Νασρί 70'), Γκαρσία, Μίλνερ (Κλισί 83'), Τέβες, Σίλβα, Τζέκο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα