Ξέσπασε με πεντάρα η Ομόνοια

17:07 25/1/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άρης Λ.-ΑΠΟΕΛ: 1-3
(Ντίνα 21'-Μαντούκα 43', Ολίβα 4' αυτ., Μαργκάσα 71', Σκέμπρι 75')

Την πρώτη του φετινή ανατροπή πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ (1-3), ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντίνα (21'), με τον Άρη να τον απειλεί και με δεύτερο σε διπλή φάση: είχε δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ζήτησε

πέναλτι σε ανατροπή του Ντίνα από τον Πάρντο. Μέσα σε ένα δίλεπτο (42'-43') οι "γαλαζοκίτρινοι" ανέτρεψαν την κατάσταση με γκολ του Μαντούκα (42') και αυτογκόλ του Ολίβα (43'), με τον Βινίσιους να διαμορφώνει το τελικό 1-3 στο 73'.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ και άφησε εκτός Αλωνεύτη, Χαραλαμπίδη, Ολιβέιρα (ήταν τιμωρημένος) και Χιώτη, περνώντας Μπενασούρ, Σαντίν, Μπόρδα και Πάρντο.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με δύο ευκαιρίες να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά: στο 6' ο Μαντούκα βρήκε τον Σαντίν στην καρδιά της περιοχής, αλλά αυτός έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία, στο 9' ο Αριστείδου έδιωξε σε κόρνερ καλή μπαλιά του Μαντούκα και στο 11' ο Μάριο Σέρτζιο έβγαλε καλή σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Σαντίν από ευνοϊκή θέση πέρασε άουτ. Στο 14' ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Άρης γνώριζε ότι δεν θα έβρισκε πολλές ευκαιρίες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και πως θα έπρεπε να είναι αποτελεσματικός για να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Και στο 21' έφτασε στο γκολ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή που δημιούργησε. Μετά από βαθιά μπαλιά από το κέντρο στον Κονσεϊσάο δεξιά, αυτός βρήκε στην καρδιά της περιοχής αμαρκάριστο τον Ντίνα που με πλασέ έγραψε το 1-0.

Το γκολ έδωσε φτερά στον Άρη. Ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του αγώνα, αλλά πλέον η ομάδα της Λεμεσού έβγαινε πιο συχνά στην αντεπίθεση και προσπαθούσε να στείλει στο καναβάτσο τον αντίπαλο με ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα στο 29' ο Άρης βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κονσεϊσάο δεν μπόρεσε να πιάσει την κοντινή κεφαλιά.

Η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει έμενε ημιτελής. Στο 34' ο Ντε Βινσέντι βρήκε τον Σαντίν στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά σε ένα πεντάλεπτο! Στο 39' ο Ντίνα βγήκε τετ-α-τετ με τον Πάρντο, τον πέρασε, αλλά πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι! Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα πήγε πλάγια, τη διεκδίκησαν Πάρντο και Ντίνα, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να ανατρέπει τον αντίπαλό του. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που δεν δόθηκε και που θα σήμαινε την κίτρινη κάρτα του Πάρντο (ήταν πολύ πλάγια για να αποβληθεί).

Κι από εκεί που ο Άρης βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0 ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε δύο λεπτά γύρισε το παιχνίδι κι έκανε το 1-2! Μετά από παράλληλη εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι από πλάγια θέση αριστερά, ο Μαντούκα με πλασέ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 1-1 (42'). Ένα λεπτό μετά (43') ο Μαντούκα σέντραρε στην περιοχή και ο Ολίβα έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του, κάνοντας το 1-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Άρης που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αν και χωρίς να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς να απειλήσει κάποια ομάδα, με την πρώτη προϋπόθεση για γκολ να δημιουργείται στο 55' μετά από μπαλιά του Μαντούκα στον Σαντίν και απόκρουση του Κωνσταντίνου στο σουτ του τελευταίου. Στο 58' οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, αλλά αυτή τη φορά το σουτ του Σαντίν αποκρούστηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σέζαρ Σαντίν βρέθηκε μέσα σε αρκετές ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν είχε τα καλύτερα τελειώματα. Στο 60' πάντως το γυριστό σουτ ήταν καλό, αν και πάλι δεν βρήκε στόχο. Γενικά το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις συγκινήσεις του πρώτου και οι φάσεις έρχονταν με το σταγονόμετρο.

Ο Άρης δεν έδειχνε να έχει αντοχές μετά την ανατροπή του σκορ (είχε μόνο μία φάση με τον Γκράσι στο 83') και ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε πάλι στροφές στο τελευταίο 20άλεπτο. Στο 73' ο Βινίσιους με πλασέ μετά από προσπάθεια του Ντε Βινσέντι ανέβασε το σκορ στο 1-3. Στο 76' οι "γαλαζοκίτρινοι" έφτασαν κοντά στο 1-4, αλλά το φάουλ του Αλωνεύτη σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Ντε Βινσέντι στην επαναφορά να αστοχεί από κοντά.

Ο Αλωνεύτης είχε και νέα ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του στο 78' πέρασε μόλις άουτ. Ο Κύπριος άσος αναζήτησε επίμονα το γκολ και είχε νέα ευκαιρία στο 87', με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Ομόνοια-Αλκή: 5-0
(Γκίκιεβιτς 16', Πλατινί 40', Σερζίνιο 59' πεν.)

Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε η Ομόνοια, πετυχαίνοντας ευρεία νίκη (5-0) απέναντι στην Αλκή. Πολυφωνία στο σκοράρισμα για τους «πράσινους», αφού και τα πέντε γκολ για την Ομόνοια ήρθαν από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές! Οι σκόρερ ήταν Γκικιέβιτς (15'), Πλατινί (40'), Σερτζίνιο (59'), Μαργκάσα (70'), Σκέμπρι (75').

Με το υπέρ της προβάδισμα οδηγήθηκε η Ομόνοια στα αποδυτήρια με γκολ των Γκικίεβιτς και Πλατινί.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια ήρθε στο 5' με τον Μαργκάσα να στοχεύει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Στυλιανού, μετά από πάσα του Ασίς. Ένα λεπτό αργότερα η Αλκή έκανε την πρώτη της επίθεση με τον Αιμίλιο Παναγιώτου που έκανε το σουτ η μπάλα όμως κατέληξε πάνω από την εστία του Μορέιρα.

Στο 14' η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι και λανθασμένα δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρηση. Στην φάση του πέναλτι ο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ, ο Χριστοφίδης όμως από πλευράς Αλκής βρήκε την μπάλα με το χέρι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το αντιλήφθηκε.

Οι διαμαρτυρίες του Γκικίεβιτς για το πέναλτι που δεν δόθηκε δεν διήρκησαν για πολύ αφού στο επόμενο αμέσως λεπτό ο Πολωνός άνοιξε το σκορ στον αγώνα.

Συγκεκριμένα στο 15' ο Γκικίεβιτς μετά από παράλληλη μπαλιά που δέχθηκε από το Λεάντρο, ο Πολωνός φορ έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23' ο Ρίκκι Φερναντές φάνηκε άτυχος αφού έγινε αναγκαστική αλλαγή όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας συγκρούστηκε άθελα του με τον Μαργκάσα και αντιμετώπισε πρόβλημα στο αριστερό του πόδι. Στο 25' η Ομόνοια με τον Μαργκάσα όπως και στο πέμπτο λεπτό βρήκε δεύτερο δοκάρι, αυτή την φορά το αριστερό της εστίας του Στυλιανού.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Ομόνοια πέτυχε δεύτερο γκολ αυτή τη φορά με τον Πλατινί. Το γκολ για τον Πλατινί ήρθε μετά από πάσα του Γκικίεβιτς, που με την σειρά του πέρασε παράλληλη πάσα στον 27χρονο από το Πράσινο Ακρωτήρι και αυτός προ κενής εστίας πέτυχε το γκολ, δίνοντας το προβάδισμα για τους «πράσινους» με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 46' ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία της Ομόνοιας για το δεύτερο ημίχρονο... Οι «πράσινοι» που για τρίτη φορά στον αγώνα σημάδεψαν το δοκάρι αυτή τη φορά μετά από σουτ του Σκέμπρι.

Η υπεροχή της Ομόνοιας συνεχίστηκε και για τα επόμενα λεπτά... Ένα σουτ του Μαργκάσα δεν ήταν αρκετό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ομόνοια έδειχνε αρκετά ορεξάτη και για ένα τρίτο και έτσι ήρθε. Στο 57' της αναμέτρησης ο Σκέμπρι κέρδισε πέναλτι για την Ομόνοια μετά από παράβαση του Καστάνα στην περιοχή, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Ορθοδόξου. Ο Σερτζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση, πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος.

Το σκοράρισμα για την Ομόνοια συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς αφού δεν άργησε να γράψει το 4-0 και αυτή τη φορά με τον Μαργκάσα μετά από σέντρα-σουτ του Γκικίεβιτς.

Στο 75' ήταν σειρά του Σκέμπρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι μετά από μπαλιά που δέχθηκε από τον Λεάντρο. Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια βρέθηκε πολύ κοντά στο έκτο της γκολ πάλι με τον Μαλτέζο επιθετικό όμως η μπάλα βγήκε εκτός.

Ανόρθωση-ΑΕΚ Κουκλία: 2-2
(Μπακέρα 40', Ακόστα 81'-Βράνιτσαν 64', Ακόστα 81' αυτ.)

Μια ισοπαλία 2-2 (Μπεσέρα 30',Ακόστα (αυτογκόλ) 91'/ Βραντζικάν 65', Ακόστα 81') που σίγουρα δεν άρεσε στην Ανόρθωση. Με δέκα ποδοσφαιριστές από το 73' αγωνιζόταν η ΑΕΚ Κουκλιών.

Η ΑΕΚ Κουκλιών λίγο έλειψε να μπει μπροστά στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Σάββα έπιασε μια κεφαλιά που φάνηκε να καταλήγει στα δίχτυα, αλλά στην συνέχεια φάνηκε πως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 21' ήρθε η πρώτη καλή φάση για την Ανόρθωση, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο το μόνο που έδειξε ήταν τα άστοχα σουτ πρώτα του Δημητρίου στο 15΄και στην συνέχεια στο 16΄ του Τόνι Κάλβο. Στο 21ο λεπτό ο Μπεσέρα έκανε επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα, ο Γκαρσία άπλωσε το πόδι του αλλά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπεσέρα έχασε την ευκαιρία να "ανοίξει λογαριασμό" με τα δίχτυα στο ντεμπούτο του, όταν σε μια αντεπίθεση της Ανόρθωσης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Καϊρίνο, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Με την συμπλήρωση της μισής ώρας παιχνιδιού, ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης φάσης έχασε εκ νέου σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπεσέρα βρέθηκε μόνος αριστερά μέσα στην περιοχή το πλασέ του όμως πέρασε λίγο έξω.

Στο 40', το νέο απόκτημα της Ανόρθωσης, Λέαντρο Μπεσέρα. έκανε ότι δεν έκανε στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις. Δέχτηκε την παράλληλη μπαλιά από τον Φοφανά και ο ίδιος από πολύ κοντά με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της "Κυρίας".

Το γκολ ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και έτσι η "Κυρία" πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα ενός γκολ.

Με τον καλύτερο τρόπο πήγε να μπει στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση. Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου σαρανταπενταλέπτου ο Μάκος με δυνατό πλασέ, βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Καϊρίνου.

Η ΑΕΚ Κουκλιών μετά το δοκάρι που είχε η Ανόρθωση άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και όντως το κατάφερε στο 65ο λεπτό. Έγινε η μπαλιά στην περιοχή της "Κυρίας", ο Βέγκα έκανε άστοχη έξοδο, ο Βραντζικάν βρέθηκε μόνος σε άδειο τέρμα και δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-1.

Στο παιχνίδι μετά τον Γκρικιακασβίλι πέρασε και ο Κολαούτι σε μια προσπάθεια να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο παιχνίδι η ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Γκαρσία λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν δοκίμασε από πολύ μακριά το πόδι του, με τον Καϊρίνο να απεκρούει εξίσου εντυπωσιακά, πραγματοποιώντας την απέκρουση του αγώνα.

Στο 73' ο "άρχοντας της αναμέτρησης" απέβαλε τον Γκόμεζ για σκληρό φάουλ πάνω στον Άντιτς και έτσι μερικά λεπτά αργότερα ρίχτηκε και ο Μακρής στο παιχνίδι, προσπαθώντας να εκμεταλευτεί αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα που διατηρούσε δεκαεφτά λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Με όλα τα επιθετικά όπλα της "κυρίας" να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της νίκης. Και όμως, στο 81' ο Ακόστα κεραυνοβόλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Βέγκα, κάνοντας το 2-1 και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Η πίεση της Ανόρθωσης έγινε ιδιαίτερα ασφυκτική τα τελευταία λεπτά, αφού βρισκόταν συνεχώς μπροστά και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Την λύση για την Ανόρθωση έδωσε ο Ακόστα στο 91', που με το αυτογκόλ του έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Μέχρι και την λήξη του παιχνιδιού έχασε κάποιες ευκαιρίες η "Κυρία" για να πετύχει την ολική ανατροπή στα τελευταία λεπτά αλλά δεν το έκανε και έμεινε σε αυτή την ανεπιθύμητη ισοπαλία.

Νέα Σαλαμίνα-ΕΝΠ: 1-1
(Ρόκε 86'-Τόφας 77')

Ερυθρόλευκοι και Βυσσινί καιγόντουσαν για τη νίκη ωστόσο έμειναν στην ισοπαλία με τα γκολ των Τόφα και Ρόκα να χαρίζουν από ένα βαθμό στις ομάδες τους.

Με το ισόπαλο 0-0 οδηγήθηκαν Νέα Σαλαμίνα και Ένωση στα αποδυτήρια του «Αμμόχωστος» χωρίς πολλές-πολλές φάσεις. Σαφώς πιο καλύτεροι και πιο επιθετικοί οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως αποτελεσματικότητα.

Στο 11' μια σέντρα-σουτ για λογαριασμό της Ένωσης από το Ζαννέτου που βρισκόταν εντός της περιοχής, δεν ήταν καθόλου απειλητική για τον Σέτκους που διάβασε τη φάση και απόκρουσε.

Στο 18' ήταν η σειρά της Νέας Σαλαμίνας να βγει μπροστά με τον Έλιο Ρόκε που έδωσε κάθετη όμορφη μπαλιά, ο Εζέ όμως μπερδεύτηκε με τον Μιντίκκι στην περιοχή και έτσι χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους". Αυτή ήταν και η πρώτη καλή ευκαιρία από πλευράς Νέας Σαλαμίνας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Νεόφυτου Λάρκου έχασαν διπλή ευκαιρία πάλι με τον Εζέ. Αρχικά ο Εζέ επιχείρησε ένα κοντινό σουτ, ο Μάστρου όμως απέκρουσε ασταθώς, ο Εζέ συνέχισε τη φάση στη συνέχεια όμως τον ανέκοψε ο Γκάβριτς.

Στο 43' η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε την τελευταία καλή της ευκαιρία στο πρώτο μέρος όταν μετά από σέντρα του Ψιάνου, ο Εζέ βγήκε μπροστά προσπάθησε όμως να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι και έτσι ορθά δέχθηκε και τη κίτρινη κάρτα. Με αυτά και μ' αυτά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν στο στόχαστρο το γκολ, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό του Μουλαζίμη. Με διαφορετική τακτική προσέγγιση οι δύο προπονητές επιχείρησαν να φτάσουν στα καρέ.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο απειλητική, δημιούργησε ευκαιρίες, η αστοχία όμως της γύρισε... μπούμερανγκ.
Στο 52' ο Ρόκε με παράλληλη μπαλιά σημάδεψε τον Βαττή στην περιοχή που από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 67' ανάλογη φάση με τον Πάντο να σουτάρει από θέση βολής και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΕΝΠ πήρε προβάδισμα στο 77' με το στοιχείο του αιφνιδιασμού όταν ο Τόφας πρόλαβε τον Σέτκους στην έξοδο και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αντιδράσουν με το Ρόκε να σουτάρει στο 84' και τον Μάστρου να μαζεύει.

Ο Ρόκε στο 86' με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα! Στο επόμενο διάστημα οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μια αξιόλογη φάση με τη μπάλα να μην κάνει το χατίρι σε κανέναν και το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα