Της έκλεισε το σπίτι…

18:05 18/1/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-2
Γήπεδο: Etihad

Για την Τσέλσι δούλεψε η Άρσεναλ που κέρδισε με 2-0 τη Σίτι.

Χωρίς την σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ντεμικέλις να μοιάζει κάπως ασταθής στα μετόπισθεν της Σίτι και να δίνει τη δυνατότατα σε δύο περιπτώσεις στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, χωρίς όμως αυτοί να χαλάνε την... ηρεμία του Χαρτ. Οι «πολίτες» είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο, η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς ήρθε για λογαριασμό της Άρσεναλ. Στο 18΄ο Τσάμπερλεϊν έκανε μια ωραία

προσπάθεια από τα δεξιά, βρήκε τον Ζιρού, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Γάλλου κατέληξε (μετά από παρέμβαση του Κομπανί) κόρνερ.

Και αφού οι «κανονιέρηδες» προειδοποίησαν, λίγο αργότερα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με ένα αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Μάικ Ντιν σε μαρκάρισμα του Κομπανί στον Μονρεάλ! Ο Καθόρλα ανέλαβε την εκτέλεση στο 24ο λεπτό, νίκησε τον Χαρτ και έγραψε το 0-1! Η Σίτι προσπάθησε μάταια στη συνέχεια να αντιδράσει, μιας και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική, μη αφήνοντας τους παίκτες του Πελεγκρίνι να καταφέρουν να αλλάξουν κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως παρά την κατοχής της μπάλας που έφτασε μέχρι και το 74%, οι «βραχυκυκλωμένοι» γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με μόλις μία τελική προσπάθεια το 45λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιόβετιτς πήρε θέση στην επίθεση της Σίτι, αντικαθιστώντας τον Μίλνερ και αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2. Οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά και δύο λεπτά μετά την σέντρα έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Αγουέρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα. Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ βγήκε νικητής και στη μονομαχία του με τον Νάβας. Η Σίτι συνέχισε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, με την Άρσεναλ να έχει προβλήματα στο κέντρο και να προσπαθεί να απειλήσεις στην κόντρα. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της η μπάλα έφτασε στον Ράμσεϊ, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο. Λίγο αργότερα ο Νάβας και πάλι έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά Αγουέρο και Γιόβετιτς δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας!

Και ενώ οι «πολίτες» έχαναν τις ευκαιρίες, η ομάδα του Βενγκέρ κατάφερε να κάνει και πάλι τη ζημιά! Στο 67ο λεπτό ο Καθόρλα βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον Ζιρού στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο φορ των φιλοξενούμενων έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας για το 2-0! Λίγο αργότερα ο Σάντσες θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματα της Άρσεναλ, στη συνέχεια ο Γιόβετιτς είχε την δική του ευκαιρία να μειώσει για τη Σίτι, αλλά τελικά τίποτα δεν άλλαξε το 2-0 που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων έως το τελευταίο σφύριγμα του Μάικ Ντιν!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο (63' Λάμπαρντ), Φερνάντο, Νάβας (76' Ντζέκο), Σίλβα, Μίλνερ (46' Γιόβετιτς), Αγουέρο

ΆΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν, Ράμσεϊ (84' Φλαμινί), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (66' Ροσίτσκι), Καθόρλα, Αλέξις (84' Γκιμπς), Ζιρού

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΧΑΛ: 3-0
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Σημαντική νίκη με 3-0 πέτυχε η Γουέστ Χαμ κόντρα στη Χαλ.

Όπως προαναφέρθηκε η Χαλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και το απέδειξε στο 5', αλλά η εξαιρετική ενέργεια του Αλούκο πήγε στράφι με τον Ελμοχαμάντι να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κρέσγουελ λίγο έλειψε να τιμωρήσει τους φιλοξενούμενους, αλλά η προσπάθειά του πέρασε επίσης εκτός.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις για τα επόμενα λεπτά, για να φτάσουμε στο 40' όταν ο Βαλένσια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, αδυνατώντας έτσι να σημειώσει το 15ο τέρμα της ομάδας του με τον συγκεκριμένο τρόπο την φετινή σεζόν (έχει 14, περισσότερα από κάθε άλλη της Πρέμιερ Λιγκ).

Το δεύτερο μισό άρχισε ιδανικά για την Γουέστ Χαμ. Αρχικά ο Νόλαν παραλίγο να πετύχει εντυπωσιακό τέρμα από εξαίσια ενέργεια του Ντάουνινγκ, για να ακολουθήσει το 1-0 από τον Άντι Κάρολ. Ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε εκεί που έπρεπε δύο λεπτά αργότερα για να πάρει το ριμπάουντ από απόκρουση του ΜακΓκρέγκορ σε σουτ του Βαλένσια και με tap in να συνεχίσει την επαφή του με τα δίχτυα.

Στο 57' το σκορ θα μπορούσε να είναι 2-0, αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Βαλένσια σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του Άλαρνταϊς δεν πτοήθηκαν και στο 69' πήραν το άνετο προβάδισμα που τους άξιζε, με τον Βαλένσια να βγάζει στον κενό χώρο τον Αμαλφιτανό και τον Γάλλο πρώην παίκτη της Μαρσέιγ να ολοκληρώνει ένα εξαιρετικό τρέξιμο χωρίς την μπάλα με ακόμη ένα καλύτερο σκάψιμο στον ΜακΓκρέγκορ.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 72' με τον Ντάουνινγκ να βγαίνει επίσης στην πλάτη της άμυνας της Χαλ, μαγική πάσα από τον Σονγκ αυτή τη φορά, και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν το σκορ στο 4-0, αλλά ο Νόλαν δεν χρέωσε την ασίστ στον Ντάουνινγκ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς (49' Ριντ), Τόμκινς (76' Ο'Μπράιεν), Κρέσγουελ, Σονγκ, Νομπλ (66' Αμαλφιτανό), Νόλαν, Ντάουνινγκ, Κάρολ, Βαλένσια

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Τσέστερ (45+4' Φιγκερόα), Μπρους (46' Μαγκουάιρ), Ντέιβις (72' Σαγκμπό), Ντόουσον, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ελμοχαμάντι, Κουίν, Αλούκο

Keywords
Τυχαία Θέματα