Με τη ψυχή στο στόμα στο 91’

16:50 18/1/2015 - Πηγή: AEK365

Εστω και στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέναντι στον Άλιμο, με πέναλτι του Αραβίδη στο 91' και από ολόκληρο το 90λεπτο, είναι και το μοναδικό στοιχείο που θα κρατήσει. Παρ'ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος, δικαιολογία δεν υπάρχει για κανέναν ποδοσφαιριστή από όσους αγωνίστηκαν, με τους περισσότερους να έχουν απόδοση κάτω του μετρίου. Χωρίς δικαιολογία και ο προπονητής για τις επιλογές του, που ούτε με το αρχικό σχήμα, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του ματς, δεν βοήθησε στην αλλαγή της

εικόνας, με μοναδική εξαίρεση την είσοδο του Μάνταλου στο ματς, η οποία όμως... φώναζε από μακριά. Η ΑΕΚ έχασε ένα ακόμα πέναλτι, στο 68' ενώ σε εκείνη τη φάση αποβλήθηκε δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη ο Νικολόπουλος, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με 10 παίκτες για τα επόμενα λεπτά του αγώνα

Το ματς

Οι πολλές αναγκαστικές και μη αλλαγές του Δέλλα στην ενδεκάδα και σε σύγκριση με τα ματς με Ατρόμητο και Καλλιθέα -όπου τα κενά δεν φάνηκαν- δεν είχαν αυτή τη φορά την ίδια αποτελεσματικότητα. Ο προπονητής της ΑΕΚ, βλέποντας τον κακό αγωνιστικό χώρο και έχοντας στο μυαλό του ότι η ομάδα θα δώσει τρία παιχνίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας, κράτησε στον πάγκο τους Μάνταλο-Μπακάκη (και οι δυο τους δεν ήταν 100% έτοιμοι), Σαρρή, αλλά και τον πολύ καλό, στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, Μάρκο Ντούνη, περιμένοντας από αυτούς που ξεκίνησαν, να μην φανεί καμία απουσία.

Από την αρχή, όμως του ματς, φάνηκε πως η ΑΕΚ είχε πρόβλημα. Οι ποδοσφαιριστές του Αλίμου ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλά και ενώ η Ενωση θα μπορούσε αυτό να το εκμεταλλευτεί και να βγάλει εύκολα φάσεις στην αντίπαλη εστία, αυτό δεν έγινε. Κάτι ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που δεν άφηνε το στρωτό ποδόσφαιρο, κάτι οι κακές επιλογές των «κιτρινόμαυρων» ακόμα και στην εύκολη πάσα, έδινε στους αντιπάλους τη δυνατότητα να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να μην αφήνουν την μπάλα να πηγαίνει στην περιοχής του.

Με τους Ρόβα και Πεταυράκη να μην δίνουν βοήθειες στο επιθετικό παιχνίδι, τον Ζόριτς (έπαιξε σε ρόλο 10άρι) να είναι εγκλωβισμένος και τον Ανάκογλου να μην μπορεί να μεταφέρει σωστά τη μπάλα στους επιθετικούς, η ΑΕΚ προσπαθούσε να «τρυπήσει» την άμυνα του Αλίμου, με κάποιες προσωπικές ενέργειες, κυρίως του Πλατέλλα. Παράλληλα, με τον Μάνταλο στον πάγκο, φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα και στις στημένες φάσεις. Ούτε τα κόρνερ, ούτε τα φάουλ γύρω από την περιοχή, δεν γινόντουσαν επικίνδυνα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη... κανονική τελική προσπάθεια ήρθε στο 30' με ένα γυριστό σουτ του Ανάκογλου, το οποίο και μπλόκαρε ο Βλάχος. Μάλιστα, η ΑΕΚ είδε τον Ανέστη και πάλι να δίνει λύσεις, όταν επενέβη εντυπωσιακά σε σουτ του Μπέριεξ, λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Τρόμαξε στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία... αναγκαστική αλλαγή για τον Δέλλα. Δεν ήταν επειδή τραυματίστηκε κάποιος, αλλά επειδή το ματς «φώναζε» ότι ο Μάνταλος έπρεπε να μπει στο γήπεδο. Και αμέσως φάνηκε η διαφορά. Από τα πρώτα λεπτά του β' μέρους, το γήπεδο... έγυρε και η ΑΕΚ έψαχνε το γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος από πάνω της. Και στο 67' είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει. Ο Νικολόπουλος ανέτρεψε τον Λαμπρόπουλο, την ώρα που ο κεντρικός αμυντικός προσπαθούσε να σηκωθεί για κεφαλιά και ο ρέφερι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων. Ωστόσο, ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Βλάχο να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ παραλίγο να δεχθεί εκείνη γκολ, αφού μετά από λάθος του Λαμπρόπουλου, ο Σαγανάς βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, όμως ο γκολκίπερ της Ενωσης έδειξε για ακόμα μία φορά τα αντανακλαστικά του.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς και με δεδομένο ότι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες, ο Δέλλας άλλαξε τη διάταξη και τα έπαιξε όλα για όλα. Εβγαλε τον Ρόβα από το γήπεδο και πέρασε τον Γιόχανσον σε θέση δεξί μπακ. Γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, με τους Αραβίδη και Μπρέσεβιτς να παίζουν κορυφή και τους Ανάκογλου και Μάνταλο στο κέντρο, με την Ενωση να έχει δύο δημιουργικούς ποδοσφαιριστές στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ωστόσο, το χαμένο πέναλτι έδειξε να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που για τα υπόλοιπα λεπτά έδειχναν εγκλωβισμένοι στον κακό εαυτό τους. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς τέρματα και η ΑΕΚ θα έκανε μία μεγάλη γκέλα, ήρθαν τα πάνω κάτω. Αφού ο Βλάχος κατάφερε να νικήσει σε ένα απίστευτο τετ α τετ τον Σοϊλέδη, με τη συμπλήρωση του 90λέπτου, στη συνέχεια της φάσης ο Μπρέσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή και ο Καραμέρης λειτουργώντας σαν... τερματοφύλακας, σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Αραβίδης και με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στην ΑΕΚ, στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας (73' Μ. Ντούνης), Πεταυράκης (79' Σοϊλέδης), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς (46' Μάνταλος), Αραβίδης, Μπρέσεβιτς

Άλιμος: Βλάχος, Καρδάρης, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μπονγκ, Μπέριεξ (72' Ελευθεριάδης), Παντέλης, Σαγανάς, Καραμέρης, Σταύρου (93' Ρούπι)

17.55 Σχεδόν γεμάτη η κεντρική εξέδρα απέναντι από τα δημοσιογραφικά από τους οπαδούς της ΑΕΚ

17.49 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν κρεμάσει ένα πανό το οποίο γράφει: "Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά Χάρη αδερφέ μας κουράγιο R21"

17.48 Τελευταία στιγμή ο Δέλλας άφησε εκτός αποστολής τους Σβάρνα και Γροντή

17.45 Στον πάγκο της ΑΕΚ για πρώτη φορά από το καλοκαίρι που ήρθε στην ομάδα, βρίσκεται ο Άρης Σοϊλέδης και ανάλογα με το πως πάει το παιχνίδι δεν αποκλείεται να τον δούμε και να αγωνίζεται.

17.20 Και η ΑΕΚ κάνει την εμφάνισή της για ζέσταμα, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα

17.12 Ο Γιάννης Ανέστης βγαίνει για προθέρμανση

17.11 Με πορεία από το ΟΑΚΑ και με μηχανάκια έφτασαν στην Καισαριανή περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ

17.07 Εκτός του αγωνιστικού χώρου, γενικά και οι εξέδρες είναι σε κακή κατάσταση. Σαν να είναι στο... έλεος του Θεού μοιάζει σε κάποια σημεία του το γήπεδο.

17.04 Μαζικά έρχεται στα τελευταία λεπτά ο κόσμος της ΑΕΚ.

17.02 Σε μία από τις εξέδρες του γηπέδου υπάρχει ένα πανό το οποίο γράφει: "Τράχωνες σε αγαπώ, ΑΕΚΑΡΑ σε λατρεύω"

16.49 Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο και ήδη οι παίκτες της έχουν κάνει την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο

16.48 Σε τραγική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου! Σε πολλά σημεία του έχει λακούβες, λάσπη σε άλλα και το χορτάρι (όπου υπάρχει) σε κακή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα