Ένας Κάλβο έφτασε, με …βοήθεια Λαμπρόπουλου (VIDEO)

19:44 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

SUPERLEAGUE - 16η αγωνιστική

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγαδίων

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές φάσεις, δοκάρι, τρία γκολ που μέτρησαν και ένα που κακώς

ακυρώθηκε, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 2-1. Οι Θρακιώτες κατάφεραν να πάρουν σημαντικότατο πλεονέκτημα στο παιχνίδι με την είσοδο του Κάλβο (στο 54'), καθώς ο Ισπανός σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και έκανε το 2-0 επτά λεπτά αργότερα. Ωστόσο, ένα γκολ του Κουτσιανικούλη έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Κρητικούς και ακολούθησαν δύσκολες στιγμές για τους γηπεδούχους, που είχαν την... βοήθεια του διαιτητή Λαμπρόπουλου. Στο 81' ο σκόρερ του ΟΦΗ αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία σε φάση που φαίνεται να υπάρχει πέναλτι του Ντιέ, ενώ στο 96' ακυρώθηκε κακώς γκολ του Παπάζογλου!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ένα ανοιχτό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες μπήκαν από την αρχή για να σκοράρουν. Μόλις στο 2' ο ΟΦΗ απείλησε με προβολή του Παπάζογλου, ενώ στο 6΄η Ξάνθη είχε δοκάρι έπειτα από σουτ του Τριάδη και ασθενή απόκρουση του Φερνάντες. Στο 16' ο Σολάρι πέρασε και τον Φερνάντες από το πλάι, γύρισε στον Σολτάνι αλλά του σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Στο 21' ο Κουτσιανικούλης έκανε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 27' ο Σουάρες έκανε ένα καλό σουτ και ο Φερνάντες απέκρουσε με δυσκολία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΟΦΗ απάντησε με ένα σουτ του Κάλαϊτζιτς, το οποίο απέκρουσε ο Τσέμα. Στο 39' η Ξάνθη είχε ακόμη μια ευκαιρία με ένα σουτ του Σολτάνι που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 44' ο Τσέμα πρόλαβε να διώξει σε ωραίο γύρισμα του Μπούρμπου. Έτσι, το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Έγινε... ροντέο

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ...ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο και τελικά κατέληξε να γίνει θρίλερ. Στο 54' ο Κάλβο μπήκε στο παιχνίδι και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, το αμέσως επόμενο λεπτό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με ωραία εκτέλεση φάουλ. Στο 57' και στο 58' ο ΟΦΗ έχασε δυο ευκαιρίες με τον Όγιος και τον Παπάζογλου και στο 62' ήρθε το 2-0 και πάλι με τον Κάλβο. Ο Ισπανός έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Σολάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, ο ΌΦΗ είχε εντελώς άλλα σχέδια...

Οι Κρητικοί κατάφεραν να μειώσουν στο 76' με προβολή του Κουτσιανικούλη, έπειτα από προσπάθεια του Περογαμβράκη και κόντρα. Ο ΟΦΗ πήρε... τα πάνω του από αυτό το γκολ κα άρχισε να πιέζει ασφυκτικά. Και στο 81' έγινε η μια από τις δύο φάσεις που σίγουρα θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις. Έπειτα από την εκτέλεση ενός φάουλ η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ντιέ, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται οριακά μέσα στην περιοχή. Ο Λαμπρόπουλος έδειξε «παίζεται» και αμέσως μετά απέβαλε τον Κουτσιανικούλη με απ' ευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία (λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σα Πίντο).

Ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και να βγάζει φάσεις. Μάλιστα, στο 93' και μετά από επέλαση του Παπάζογλου και απομάκρυνση του Τσέμα, ο Μακρής έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που πήγε στην επάνω πλευρά των διχτύων. Τελικά, οι Κρητικοί πέτυχαν το γκολ στο 96', όταν έπειτα από μια εκτέλεση φάουλ ο Παπάζογλου έπιασε μια κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, χωρίς να φαίνεται κάτι τέτοιο στα ριπλέι...

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (85' Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Σουάρες (54' Κάλβο), Τριάδης (68' Βασιλακάκης), Σολάρι.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Όγιος (66' Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο (85' Μακουκούλα), Παπάζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα