«Είδα πράματα και θάματα στην Ελλάδα»

12:42 28/7/2012 - Πηγή: AEK365

Γήπεδα με ανοικτές κερκίδες, παλιά ντουλάπια στα αποδυτήρια, προέδρους που έβριζαν και άνοιγαν σαμπάνιες και τώρα είναι στην φυλακή και οπαδοί που έκαιγαν αυτοκίνητα είναι μερικές από τις εικόνες που έχει κρατήσει ο Σεντρίκ Καντέ από το πέρασμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού να εξομολογείται πως είδε πράματα και θαύματα στο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη

που παραχώρησε στο "France Football", ο Καντέ τόνισε: "Αντιμετωπίσαμε ομάδες που σήμερα έχουν υποβιβαστεί. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παιχνίδι. Έπρεπε να δείτε τον πρόεδρο της συγκεκριμένης ομάδας. Ένας πραγματικός ηθοποιός. Καυχιόταν στις κερκίδες. Τον συνάντησα λίγο αργότερα στη φυσούνα. Είχε ανοίξει σαμπάνιες, έκανε επιπλήξεις στα στελέχη της ομάδας μου, φώναζε δυνατά, διότι η ομάδα του ήταν στα πλέι οφ. Σήμερα είναι στη φυλακή. Και δεν με εκπλήσσει. Είδα πράγματα και θαύματα".
Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είπε: " Το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλότερο συγκριτικά με το γαλλικό. Υπάρχουν πάντως και καλοί ποδοσφαιριστές, με καλή τεχνική κατάρτιση. Οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από χώρες της Νοτίου Αμερικής. Το ελληνικό Πρωτάθλημα υστερεί σε ταχύτητα. Εκτός από ορισμένους Αφρικανούς, δεν έτυχε να αντιμετωπίσω κάποιον υπερβολικά γρήγορο αντίπαλο. Το παιχνίδι είναι αργό".
Όσο για τις υποδομές, ο Καντέ σημείωσε: " Το ελληνικό ποδόσφαιρο υστερεί σε υποδομές. Δεν υπάρχουν μεγάλα στάδια. Είδα ένα γήπεδο που οι κερκίδες του ήταν τελείως ανοιχτές. Είδα πολύ παλιά ντουλάπια στα αποδυτήρια. Ορισμένες φορές αισθανόμουν ότι θα αγωνιστώ ενάντια σε ερασιτεχνικά σωματεία της Γαλλίας. Όμως τα καταφέρναμε. Δεν με ενόχλησε".
Στην συνέντευξη του στο "France Football", ο Καντέ μίλησε και για τα ρατσιστικά φαινόμενα που συνάντησε στα ελληνικά γήπεδα: "Στον Τζιμπρίλ (Σισέ) είχε συμβεί αρκετές φορές. Οι οπαδοί επικεντρώνονταν σε αυτόν επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ήθελαν να του αποσπάσουν την προσοχή. Είτε ακούγαμε κραυγές μαϊμούδων ή μας πετούσαν μπανάνες. Προσωπικά δεν το αντιμετώπισα τόσες φορές. Ο ρατσισμός δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Υπάρχει παντού. Είμαι σίγουρος ότι στην Ιταλία είναι χειρότερα".
Όσο για την ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων, ο στόπερ από το Μάλι δήλωσε: "Το πάθος είναι απίστευτο. Δεν αντισταθμίζει το ερασιτεχνικό επίπεδο που επικρατεί γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έζησα καυτά ντέρμπι και νιώθω ευτυχισμένος για αυτό. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό η ατμόσφαιρα ήταν συχνά τεταμένη. Θυμάμαι μια φορά που η αποστολή είχε μπλοκαριστεί μπροστά από το γήπεδο επειδή οι οπαδοί έκαιγαν αυτοκίνητα. Η αστυνομία άδειαζε τους δρόμους για να ηρεμήσουν οι οπαδοί. Φτάναμε στα γήπεδα με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Δεν παρακαλάς να το ζήσεις, όμως είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις".
Για τα χρήματα που ακόμα του χρωστά ο Παναθηναϊκός, ο Καντέ τόνισε: "Οι ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ορισμένες περισσότερο από κάποιες άλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα