Στα 400 χλμ από το Λονδίνο, αδιαφορούν!

12:02 28/7/2012 - Πηγή: AEK365


Το ταξίδι στην Αγγλία αυτή την περίοδο, για την προετοιμασία της ΑΕΚ, φάνταζε αρκετά δύσκολο, καθώς παράλληλα με την Ένωση στο «Νησί» πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχοντας την εικόνα της Αθήνας του 2004, πιστεύαμε πως κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε και στην Αγγλία, με τις περισσότερες πόλεις να ζουν και να κινούνται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών. Ωστόσο, τα πράγματα είναι

εντελώς διαφορετικά. Το Τσέστερ, η έδρα δηλαδή της ΑΕΚ, βρίσκεται περίπου 400 χλμ από το Λονδίνο και όμως δεν θυμίζει σε τίποτα πόλη χώρας που αυτή την περίοδο φιλοξενεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός (για κάποιους).

Μόλις 3,5 ώρες μακριά από το... κέντρο του κόσμου, όπου όλοι ζουν και κινούνται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων, συναντάς μια χαρακτηριστική αδιαφορία για το συγκεκριμένο γεγονός. Και παρότι κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως είναι αρκετά μακριά το Τσέστερ από το Λονδίνο, όπου θα δικαιολογούσε μία τέτοια αντιμετώπιση, η αλήθεια είναι πως σε απόσταση αναπνοής, στο Μάντσεστερ, διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου. Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το χθεσινό βράδυ. Κατά την τελετή έναρξης και την στιγμή που οι άνθρωποι των περισσοτέρων χωρών (μέσα σε αυτές και η Ελλάδα) ήταν καθηλωμένοι μπροστά από τις τηλεοράσεις, στο Τσέστερ οι ντόπιοι «έκοβαν» βόλτες στους δρόμους, έπιναν μπύρες στις παμπ και χόρευαν στα κλαμπ, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση επί του θέματος. Εξαίρεση 2-3 μαγαζιά που είχαν λίγο κόσμο και ανοιχτές τηλεοράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα