Δείτε στους κινηματογράφους...

20:22 12/2/2015 - Πηγή: AEK365

Εξαιρετικές επιλογές αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες αλλά και μια ταινία που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις πριν καν προβληθεί. Το "Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" κλέβει την παράσταση αλλά όχι για τους σωστούς κινηματογραφικούς λόγους. Ας δούμε αναλυτικά τις νέες ταινίες.

Λεβιάθαν
Ένα φιλμ που αγάπησαν κοινό και κριτικοί Leviathan. Πήρε ήδη την Χρυσή Σφαίρα και είναι από τα φαβορί για το Όσκαρ

ξενόγλωσσης ταινίας. Μετά την "Επιστροφή" και το "Elena" o Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ καταπιάνεται ένα θέμα που μας ταξιδεύει στη σύγχρονη Ρωσία και τα προβλήματα διαφθοράς.. Το σκηνικό δίνει την εντύπωση πως υπάρχει ένα λεπτό γκρίζο πέπλο, που φιλτράρει τον ήλιο και το σενάριο θέλει έναν
μηχανικό αυτοκινήτων, ο οποίος ζει σ' ένα απομακρυσμένο σπίτι, σ' έναν μικρό όρμο στη Βόρειο Θάλασσα να πρέπει να τα μαζέψει άρον-άρον και να φύγει λόγω μια δικαστικής απόφασης. Θα δώσει τη μάχη του απέναντι στον διεφθαρμένο δήμαρχο μαζί με έναν φίλο του. Ένα φιλμ για την ανηθικότητα και την ολιγαρχική διακυβέρνηση στη χώρα. Πρωταγωνιστούν οι Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιαντόβα και Ρομάν Μαντιάνοφ.

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα
Κάποιοι μιλούν για την έκπληξη της χρονιάς. Ούστερν με βαμπίρ που μιλούν περσικά. Ένα κορίτσι που πίνει αίμα και οδηγεί πατίνι. Παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη. Όταν όμως θα γνωρίσει τον έρωτα, μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης θα ξεκινήσει και μαζί της ένα χορός αίματος. Τρελό, πρωτότυπο με εξαιρετική μουσική. Σκηνοθετεί η νεαρή Άννα Λιλί Ανιρπούρ και πρωταγωνιστούν οι Σίλα Βαντ, Αράς Μαραντί και Μάρσαλ Μανές.

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία
Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Μαρκ Μίλερ. Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης απειλείται από μία παρανοϊκή high-tech ιδιοφυία, η μυστική υπηρεσία Kingsman αποφασίζει να στρατολογήσει έναν άξεστο, αλλά πολλά υποσχόμενο αλητάκο, με σκοπό να ενσωματωθεί στο απίστευτα ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της υπηρεσίας. Ο εκπαιδευτής του τον βοηθά να εξελιχθεί και να περάσει τις δοκιμασίες. Το φιλμ έχει δεχθεί πάρα πολύ καλές κριτικές. Σκηνοθέτης ο Μάθιου Βον («Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη Γενιά») και το καστ εξαιρετικό. Κόλιν Φερθ, Σάμιουελ Τζάκσον, Τέιρόν Έγκερτον.

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
Μετά από αναλύσεις επί αναλύσεων, παρασκήνια και υποθέσεις για το τι θα δείξει στο πανί η μεταφορά του βιβλίο το "Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" είναι εδώ. Αναμφισβήτητα πρόκειται για φαινόμενο της εποχής που δίνει διέξοδο στην καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Κινηματογραφικά όλοι μιλούν για πατάτα άνευ προηγούμενου. Στον ρόλο του εξτρεμιστικά ηδονικού και απλησίαστου συναισθηματικά Κρίστιαν Γκρέι, ο Τζέιμι Ντόρναν, μοντέλο και ηθοποιός, που έχει ήδη υποδυθεί αρκετούς ρόλους ως σέξι χαρακτήρας με αρκετά psycho στοιχεία και την Ντακότα Τζόνσον, στον ρόλο της αθώας και άπειρης ερωτικά Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα. Σκηνοθέτης η Σαμ Τέιλορ Τζόνσον.

Ποιος Σώζει Ποιον;
Ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλεται σε τουλάχιστον 150 πόλεις, έρχεται από τη Γερμανία και μιλά για την κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο στην Ευρώπη, παραθέτοντας απόψεις κυρίως ακτιβιστών, αναλυτών και αξιωματούχων. Η ταινία δείχνει ποιος διασώζεται στην πραγματικότητα: Ποτέ δεν ενδιέφερε η διάσωση των Ελλήνων, ποτέ των Ισπανών ούτε των Πορτογάλων. Πάντα στη διαχείρηση αυτών των κρίσεων ενδιαφέρει το καλό του Μεγάλου Κεφάλαιου: των τραπεζών που κερδοσκοπούν με ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Των Λέσλι Φρανκ και Έρλντολορ Λόρεντς

The Last Catch
Ένα ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και συγκλονιστικά στοιχεία, στο πώς και το γιατί η κονσέρβα τόνου που υπάρχει σε κάθε σούπερ μάρκετ και θεωρούμε δεδομένη, ίσως αποτελέσει παρελθόν, όπως και πολλά άλλα είδη με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη, αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας. Ακολουθεί συζήτηση με καλεσμένους από τη Greenpeace. Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe στην Αθήνα και Χορηγό τη Galaxidi Marine Farm. Σκηνοθεσία του Μάρκους Σμιντ.

*Σε επιλεγμένα σινεμά παίζεται ένα αναδρομικό αφιέρωμα στον Αντρέι Ταρκόφσκι από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ολόκληρη τη φιλμογραφία του κορυφαίου δημιουργού. Επιπλέον στη Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης γίνεται αφιέρωμα στον Λουκίνο Βισκόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα