Σαρικόπουλος: Τυχεροί όσοι είναι στην ΑΕΚ, μαθαίνω από τον Ποπς

19:33 12/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος αποτελεί μία από τις εσωτερικές μεταγραφές της ΑΕΚ, καθώς πρόσφατα επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Μιλώντας στην «Ώρα των σπορ», είπε αρκετά και ενδιαφέροντα:

Για την επιστροφή του στη δράση: «Μετά από ακριβώς ένα μήνα επέστρεψα. Μετρούσα μία-μία τις ημέρες. Κι αυτές οι δυστυχείς συγκυρίες είναι, όμως, στο πρόγραμμα για έναν αθλητή. Σημασία έχει ότι έκανα εκείνα που έπρεπε κατά την αποθεραπεία

μου και είμαι τώρα εδώ».

Για τα συναισθήματά του μετά τον τραυματισμό: «Κοιτάξτε. Όταν τραυματίζεσαι, δεν είναι ποτέ αυτό ευχάριστο. Όμως, θα στενοχωριόμουν περισσότερο, αν η απουσία μου είχε αγωνιστικές συνέπειες για την ομάδα μου. Η ομάδα μου συνέχισε, ωστόσο, να τα πηγαίνει καλά. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Βεβαίως, αποκτήθηκε και ο Ποπς Μπονσού Μενσά, ένας σπουδαίος παίκτης».

Για τη συνύπαρξη με τον Μενσά-Μπονσού, πίσω και δίπλα του: «Προτιμώ το δίπλα με τον Μενσά. Δίπλα με τον Μενσά νιώθω, όπως νιώθω δίπλα με κάθε συμπαίκτη μου. Στους αγώνες δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχει ομάδα. Βεβαίως, στις προπονήσεις ο καθένας ανταγωνίζεται για να διεκδικήσει τον ρόλο με βάση τις εντολές του κόουτς Σάκοτα και τον χρόνο που του αναλογεί στο παιχνίδι. Στο παιχνίδι υπάρχει η ομάδα. Και ξέρετε κάτι; Είμαι πολύ χαρούμενος, που υπάρχει ο Ποπς! Μ' αρέσει, που υπάρχει ο Ποπς. Είναι ξεχωριστή η εμπειρία μαζί του. Η καθημερινότητα. Μαθαίνεις από τον Ποπς».

Για τους στόχους της ΑΕΚ που αλλάζουν προς το καλύτερο: «Η έλευση του κυρίου Αγγελόπουλου άλλαξε τα δεδομένα. Αυτό είναι γεγονός. Όταν ήλθα στην ΑΕΚ είχα όμως υψηλούς στόχους. Ήλθα για να έχω χρόνο συμμετοχής. Για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά. Στην πορεία, οι στόχοι έγιναν υψηλότεροι, καθώς αποκτήθηκαν εξαιρετικοί ξένοι. Δεν χωρά αμφιβολία. Από κει και πέρα, έγκειται στην προσωπικότητα του κάθε αθλητή να διεκδικήσει μεταξύ πολλών ποιοτικών παικτών τον χρόνο, που του αναλογεί. Έτσι ή αλλιώς, όμως, η ΑΕΚ έχει ποιοτικό ελληνικό κορμό. Και πρέπει ομάδες με στόχους να έχουν ποιοτικό ελληνικό κορμό. Και η ΑΕΚ έχει την ευτυχία να έχει και ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί όσοι βρισκόμαστε στην ΑΕΚ σ' αυτή τη συγκυρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα