Χακόμπο: Στη δεκάδα ο Αστέρας

13:40 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η πίστωση χρόνου που ζητάει για τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάνθ Χακόμπο θα επιφέρει καλά αποτελέσματα για την ομάδα και σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρκάδες θα έχουν την δυνατότητα να τερματίσουν στη πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα μίλησε στο match programme και για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως θα πρέπει να παρουσιαστεί δυνατή η ομάδα του έτσι ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πως αντιμετωπίζεις το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι

δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πιστεύω πως ο αν ο Αστέρας κάνει παρόμοια καλή εμφάνιση όπως έκανε στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ξάνθη, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας φέτος;
«Πιστεύω πως έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, υπάρχει ανταγωνισμός καθημερινά στην προπόνηση, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να δείξουμε αυτό που μπορούμε ως ομάδα. Χρειαζόμαστε ακόμα βελτίωση στην φυσική κατάσταση. Πιστεύω πως θα είμαστε στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος και νομίζω πως έχουμε παίκτες στην ομάδα, που μπορούν να δώσουν ακόμα καλύτερα πράγματα».

Ποιος σε ενέπνευσε να γίνεις ποδοσφαιριστής;
«Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και άρχισα από μόνος μου να ασχολούμαι με αυτό. Όταν ήμουν μικρός δεν μου άρεσε να τρέχω πολύ και αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με την θέση του τερματοφύλακα».

Το Νο1 που φοράς σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για σένα...
«Όχι απλά στην Ισπανία πάντα ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας φοράει το Νο1. Στην Ισπανία οι τερματοφύλακες φοράνε τρία νούμερα: 1,13, 25».

Σου αρέσει να ρισκάρεις;
«Στη ζωή μου όχι, αλλά στο παιχνίδι ναι. Πιστεύω πως πρέπει να ρισκάρεις στο παιχνίδι. Να δοκιμάσεις πάσες και σουτ. Να σε νιώσει ο αντίπαλος».

Ποια θεωρείς πως είναι τα μυστικά του καλού τερματοφύλακα;
«Είναι σημαντικό ο τερματοφύλακας να έχει καλή έξοδο στις σέντρες, να παίζεις με τα πόδια και να μιλάει πολύ στους αμυντικούς του. Με αυτά τα τρία στοιχεία πιστεύω πως ένας τερματοφύλακας μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Από τους τερματοφύλακες που παρακολουθώ, ξεχωρίζω τον Ίκερ Κασίγιας της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Βίκτορ Βαλντές της Μπαρτσελόνα. Ειλικρινά πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι».

Καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου;
«Όταν έπαιζα στην πρώτη κατηγορία Ισπανίας με Βαγιαδολίδ και Χετάφε. Πραγματικά ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει όμως να ξεχωρίσω το παιχνίδι που ήμουν τερματοφύλακας της Χετάφε στο «Καμπ Νόου» εναντίον της Μπαρτσελόνα με το παιχνίδι να λήγει 1-1. Θυμάμαι πάρα πολύ αυτή την ημέρα. Όλη η ομάδα είχε παίξει πάρα πολύ καλά, όπως και εγώ με κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις. Θα θυμάμαι όμως και τις πρώτες ανόδους στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας με τη Νουμάνθια και την Βαγιαδολίδ».

Ποιο θεωρείς καλύτερο σου παιχνίδι;
«Tο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και ένα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είχα κάνει πραγματικ
Keywords
Τυχαία Θέματα