Ιταλοί κατά Μπερλουσκόνι

12:55 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στους δρόμους βγήκαν δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί μετά το κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) και μαζεύτηκαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Μπερλουσκόνι να μπει η χώρα στην εποπτεία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση του Pd γέμισε την πλατεία Σαν Τζιοβάνι, με οπαδούς της αντιπολίτευσης να ακούν από τα χείλη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι πως το Pd είναι έτοιμο να κυβερνήσει, δηλώνοντας πρόθυμος για συνομιλίες με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Ιταλός

πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά το Σάββατο ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να παραιτηθεί: «Λυπάμαι που θα πρέπει να απογοητεύσω τους νοσταλγούς της Πρώτης Δημοκρατίας όταν οι κυβερνήσεις είχαν διάρκεια κατά μέσον όρο 11 μήνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα ρωμαϊκά ανάκτορα βουίζουν από φήμες και κουτσομπολιά σχετικά με ένα θέμα, την παραίτηση της κυβέρνησης» -κάτι που, συνέχισε, «δεν σκέφτεται ούτε ένα λεπτό, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στους εκλογείς και τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα