Από «άνθρωπος της χρονιάς», ο «ξοφλημένος της χρονιάς»

21:19 28/1/2013 - Πηγή: AEK365

Πέρυσι τέτοια εποχή το αυστριακό περιοδικό Profil είχε ανακηρύξει τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011.

Φέτος, το περιοδικό που κυκλοφόρησε σήμερα φιλοξενεί αφιέρωμα στον Παπανδρέου με τίτλο «Απόψεις ενός χρεοκοπημένου» , όπου αναφέρεται στο γεγονός πως πλέον είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: την περίοδο 2009-2011 διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας και ήταν ένας από αυτούς που συνδιαμόρφωσαν τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά άλλους ήταν ένας από εκείνους που την προκάλεσαν.

Στη συνέχεια κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει, όπως αναφέρει, και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, επί δύο χρόνια, ο γόνος της «ξοφλημένης» πλέον πολιτικά δυναστείας, βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού καταλήγει με το συμπέρασμα, ότι ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα