Αναστασίου: Κάποιος θα κερδίζει πάντα, οι υπόλοιποι παλέψτε

09:08 10/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων σχολίασε και την δήλωση του Χουμπ Στέφενς σημειώνοντας με νόημα πως στην Ελλάδα κάποιος θα κερδίζει πάντα και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παλέψουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη του στην εκπομπή της NOVA, Η ΩΡΑ

ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Για το αν νιώθει πως ο Παναθηναϊκός έχει ηλεκτρική καρέκλα: «Ως τώρα είναι καλά. Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Αν πήγαινα σε μια ομάδα με τέτοια σκέψη δεν θα μπορούσα να δουλέψω όπως πρέπει. Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά προσωπικά ήξερα που έρχομαι, ήξερα τα δεδομένα της ομάδας, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι ο πρόεδρος είχε όραμα, το μοιράστηκε μαζί μου και σε συνεργασία με τους Νταμπίζα, Σαμαρά, Σαραβάκο, προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη γιατί τα δεδομένα ήταν λίγο δύσκολα».
Για το πως ταίριαξε με το υπόλοιπο τιμ: «Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ με τον Σαραβάκο και μιλώντας με όλους είδαμε πως υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία, αυστηρή κρίση, ψηλά κριτήρια και αυτό που έμενε να κάνουμε είναι δουλειά. Και όπως είχα πει στη συνέντευξη Τύπου δεν θα πούμε μεγάλα λόγια αλλά θα κάνουμε σκληρή δουλειά».
Για το βάρος που έχει η ομάδα του Παναθηναϊκού: «Τεράστιο βάρος και ειδικά στην Ελλάδα που δεν υπάρχει σοβαρότητα. Ήταν σημαντικό για εμένα που είχα συνεργάτες με τους οποίους είχαμε καλή επικοινωνία. Ξεχνάμε τα καθημερινά προβλήματα και προχωράμε στο στόχο μας και αυτό είναι το κέρδος που μπορούν να έχουμε όλοι μας».
Για την πιο δύσκολη στιγμή: «Πιο δύσκολη στιγμή ήταν μετά το ματς με τον Πλατανιά, όταν το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και είπα οτι δεν ήξερα αν έπρεπε να ήμουν χαρούμενος ή δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά παίξαμε με 7 παιδιά από την ακαδημία. Αλλά δεν ήξερα αν έπρεπε να χαρώ ή όχι. Οτιδήποτε κάνεις χρειάζεται υπομονή. Είναι αρετή. Μόνο με υπομονή και επιμονή θα πας μπροστά. Έτσι δούλεψα σαν ποδοσφαιριστής και εγώ. Αυτό τονίζουμε στα παιδιά, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους να τους συμβουλεύουμε πρέπει να είναι καλοί και μέσα και έξω από το γήπεδο γιατί και εκεί εκπροσωπούν τον Παναθηναϊκό. Αυτό απαιτεί τρομερή ενέργεια, είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε σε ότι στραβό γίνεται να είμαστε δίπλα τους».
Για το καλό κλίμα στα αποδυτήρια που βοηθάει την αναγέννηση των παικτών: «Είναι πολύ καλό το κλίμα στα αποδυτήρια. Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να δημιουργήσουμε ένα υγιές τμήμα και να αγωνιστούν όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα είναι οι άνθρωπο... Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε καλούς χαρακτήρες, να είναι όλοι προσιτοί και να μην σκεφτόμαστε πως να του μιλήσουμε και να του το πούμε. Ξέρουν όλοι ποιος είναι ο ρόλος τους και προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις προπονήσεις με μπάλα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για κάθε ποδοσφαιριστή.
Για το μεγάλο ρόστερ, στο οποίο όμως υπάρχει ένας βασικός κορμός: «Πρέπει να υπάρχει κορμός όταν θες να φτάσεις κάπου. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας κορμός από νέους παίκτες και ένας από έμπειρους, που μπορούν αν εξελίξουν τους νέους ποδοσφαιριστές».
Για τις επιλογές του από τους παίκτες της ακαδημίας: «Από τη στιγμή που τα παιδιά κάνουν προπόνηση με τη πρώτη ομάδα και είναι σε ηλικία 18-19 χρονών δεν υπάρχει ο λόγος να κάθονται στον πάγκο και να μην πάρουν την ευκαιρία. Όποιος κάνει αυτά που θέλουμε στην προπόνηση είτε είναι 18 είτε 35 θα παίξει. Από την 1η μέρα τονίζουμε πως υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές».
Για τις μεταγραφές: «Μας αρέσει πάντα να κάνουμε μεταγραφές στην Ελλάδα, αλλά το καλό που έχει αυτή η ομάδα είναι ότι είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε που πάμε και τι θέλουμε. Σε πολλά παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αλλά θα παίξει ρόλο και το οικονομικό κομμάτι. Είμαστε αυτοί που είμαστε, με αυτούς θα συνεχίσουμε και αν η διοίκηση μπορέσει να μας δώσει ένα δώρο θα το δεχτούμε με χαρά. Αλλά επειδή έχουμε περάσει πολλά, τα παιδιά έχουν αποκτήσει εμπειρία και ξέρουν πως αν μείνουμε ως έχουμε θα παλέψουμε μέχρι τέλους».
Για το αν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός δημιουργικό χαφ: «Πιστεύω πως ο Μπαϊράμι θα είναι καινούρια μεταγραφή. Έχει την ποιότητα, δεν φοβάται και μπορεί να μας βοηθήσει. Την Τετάρτη θα κάνει προπόνηση και πάλι με την 1η ομάδα και από τον Γενάρη θα είναι έτοιμος. Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον παίκτη, όλες οι κινήσεις μας ήταν προσεκτικές γιατί δεν είχαμε την ικανότητα να ρισκάρουμε και έπρεπε όλοι να είναι καλές λύσεις. Ήταν πολύ σημαντικές οι κινήσεις που κάναμε, είχαν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να παίξουμε το παιχνίδι που θέλαμε και να μην ξεπεράσουμε τις οικονομικές μας δυνατότητες... ».
Για τις διοικητικές εξελίξεις με το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Τα διοικητικά είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί εμένα και τους συνεργάτες μου. Εμάς μας ενδιαφέρει σε καθημερινή βάση πως θα γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχουν άνθρωποι που θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει όταν έρθει η ώρα».
Για το πρωτάθλημα: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν μας τιμά σαν χώρα. Αν θέλουμε να έχουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει το πρωτάθλημα να μην κρίνεται τον Νοέμβριο, αλλά Φεβρουάριο ή Μάρτιο».
Για το αν θεωρεί οτι με αυτό το πρότζεκτ μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό: «Ναι. Το δείξαμε στο ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα, γιατί χτίζει μία ομάδα με μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος. Να διεκδικούμε το πρωτάθλημα με έναν κορμό Ελλήνων παικτών».
Για το αν χρειάζεται βελτίωση η αμυντική λειτουργία: «Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Σε πολλά ματς είχαμε κακή αμυντική λειτουργία, όχι ενός ατόμου, αλλά ομαδικών. Τα λάθη ήταν απανωτά. Είναι εύκολο να βρούμε δικαιολογίες. Μας προβληματίζει σίγουρα. Πρέπει να τα περιορίσουμε ή να τα αποβάλουμε τελείως».
Για τους εφετινούς στόχους: «Το να πω τί στόχους έχουμε, ενδεχομένως να είναι υπερβολικό. Το καλοκαίρι ακούστηκαν πολλά, όπως για παράδειγμα για υποβιβασμό. Κάτι που δεν μας τιμάει καθόλου, ούτε εμάς, ούτε τους παίκτες. Ζούμε στην χώρα της υπερβολής, άρα δεν θα έχει καμία αξία ότι και αν πούμε. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Πάμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε».
Για την δήλωση του Χουμπ Στέφενς οτι μόνο στην Ελλάδα μία ομάδα με τους βαθμούς του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν πρώτη στην βαθμολογία: «Αυτό που εισπράττω είναι οτι κάποιος θα κερδίζει πάντα και όλοι οι άλλοι παλέψτε. Εμείς προσπαθούμε να ασχολούμαστε καθαρά με το παιχνίδι. Να κάνουμε εμείς την δουλειά μας, αυτό που μπορούμε και αν κάποιος άλλος δεν θέλει να κερδίσουμε, η τύχη ή ο Θεός, να είμαστε τουλάχιστον καλά με τον εαυτό μας»
Για το αν ένιωσε οτι η πίεση από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα θα του έβαζαν εμπόδιο λόγω της πίεσης: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Επειδή δεν διαβάζω εφημερίδες. Όταν ήμουν βοηθός του Τεν Κάτε με ρωτούσαν αν ίσχυαν πράγματα. Τώρα που ανέλαβα πρώτος, τους ξεκαθάρισα οτι δεν θέλω να μου λένε κάτι».
Για την συμπεριφορά του κόσμου και την στήριξή του: «Η συμπεριφορά των οπαδών μας είναι εκπληκτική. Έχουν στηρίξει στο έπακρο την ομάδα. Σε δύσκολη περίοδο, λόγω κρίσης, έχουν βοηθήσει την ομάδα αγοράζοντας εισιτήρια. Απόδειξη οτι ο κόσμος αγαπάει την ομάδα ήταν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτό που έγινε εχθές είναι αυτό που θέλουμε. Αυτό που έγινε με την τιμωρία του ντέρμπι, δεν μας τιμάει. Σαν Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να το ξαναδούμε, όπως και αυτό που έγινε στην Ριζούπολη. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν δείξει οτι έχουν υψηλό επίπεδο. Ξέρω οτι έχουν τον πήχη ψηλα. Μας δίνουν ενέργεια όταν τους έχουμε δίπλα μας. Το παράδειγμα του ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη επιβράβευση των παιδιών. Το γεγονός οτι έμειναν μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα και τραγουδούσαν, δείχνει υγεία».

Keywords
παντα, ελλαδα, παναθηναικος, nova, ωρα, σαμαρας, τιμ, υγιές, θες, χαφ, ολυμπιακος, καλοκαιρι, ΠΑΟΚ, εισιτήρια, πήχη, οακα, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, δουλεια, καθημερινη, οακα, παιχνιδια, πιεση, τυχη, ωρα, αμυνα, αναγεννηση, αρετη, βαθμολογια, γεγονος, γινεται, γηπεδο, δηλωση, διοικηση, δειχνει, δωσει, δωρο, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευτυχια, ειλικρινης, υπαρχει, εισιτήρια, εμειναν, ενεργεια, επικοινωνια, επρεπε, ηλικια, υπομονη, θεος, θες, κυπελλο, κλιμα, κορμος, λαθη, λειτουργια, λεπτομερειες, λογια, νοημα, ξεκινημα, ομαδα, οραμα, παιδια, παμε, ποδοσφαιρο, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμενα, τιμωρια, τιμ, τμημα, φοντα, χαφ, χαρα, χωρα, κομματι, μπροστα, παιχνιδι, πήχη, θελω να, υγιές, βοηθος
Τυχαία Θέματα