Αναστασιάδης: Αν επιμείνετε, παραιτούμαι!

20:37 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μισή ώρα πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους επισήμους ξεκαθάρισε πως η Κύπρος δεν θα δεχτεί την συμφωνία που προτείνεται.
Βάσει της συμφωνίας, η Τράπεζα

Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι εξελίξεις είναι δραματικές με τον κ. Αναστασιάδη να φέρεται να διαμήνυσε στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ το εξής: "Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές".

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή. Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, "τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα". Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η Τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα