Αν βρει άλλο 1 εκατ. ευρώ, ίσως…

18:17 3/8/2012 - Πηγή: AEK365

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πόσα χρήματα θα χρειαζόταν να καταβάλει τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ για να εξασφαλίσει τη φορολογική ενημερότητα (και κατ' επέκταση τη συμμετοχής της στο πρωτάθλημα)... στα ίσα. Δηλαδή, χωρίς τροπολογίες και νέες ρυθμίσεις.
Αν η ΠΑΕ αποφάσιζε αυτή τη στιγμή να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, θα έπρεπε να πάει στην Εφορία και να ζητήσει να μπει σε μια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις (των 20 δόσεων), τις οποίες δικαιούνται όλες οι ΠΑΕ. Για να συμβεί αυτό θα

έπρεπε να πληρώσει μια καταβολή περίπου της τάξης των 650.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα έπρεπε να καταβάλει στην Εφορία άλλο 1.250.000 ευρώ για τη δόση του άρθρου 44 και περίπου άλλες 100.000 ευρώ σε λοιπές οφειλές. Συνολικά, δηλαδή, θα έπρεπε να πληρώσει ΑΜΕΣΑ περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη στιγμή (με δεδομένο ότι έχουν πληρωθεί προκαταβολές για τους διακανονισμούς με πρώην και νυν παίκτες, με το προηγούμενο τεχνικό τιμ και με άλλους πιστωτές) στα ταμεία της ομάδας υπάρχει ένα ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, αν η ΑΕΚ είχε τώρα 1 εκατ. ευρώ επιπλέον, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και να καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο στην ΕΕΑ. Το «υπό προϋποθέσεις» έγκειται στο ότι τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι ασφυκτικά στενά, καθώς όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Το ποσό σίγουρα φαντάζει μικρό μπροστά στο μέγεθος της ΑΕΚ και όσα διακυβεύονται, όμως με δεδομένο ότι η διοίκηση της ΑΕΚ αναζητά εδώ και δύο εβδομάδες περίπου 400.000 ευρώ, έχει χτυπήσει κάθε πόρτα που θα μπορούσε και όλες ήταν κλειστές, δεν έχει λόγο να αισιοδοξεί ότι μπορεί να βρει περισσότερα από τα διπλά χρήματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, η διοίκηση σκοπεύει να επισκεφτεί τη Δευτέρα τη ΦΑΕ Αθηνών και να καταθέσει αίτηση για νέα ρύθμιση, ώστε να κρατήσει «ζωντανή» την πιθανότητα σωτηρίας μέσω αυτής της οδού, αν γίνει κάποιο... θαύμα και βρεθούν αυτά τα χρήματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέσω αυτής της διαδικασίας και πληρώνοντας συνολικά 2 εκατ. ευρώ η ΑΕΚ θα μπορούσε απλά να βρει μια πρόσκαιρη λύση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, θα ήταν αναγκαία και σε αυτή την περίπτωση η επιδίωξη νέας ρύθμισης των χρεών της σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αδυνατούσε να πληρώσει τον διακανονισμό των 20 δόσεων που θα τις έκανε η Εφορία, αφού θα χρειαζόταν να καταβάλει περίπου 800.000 το μήνα στην Εφορία(!), τη στιγμή που ήδη στον προϋπολογισμό της νέας σεζόν υπάρχει μια σημαντική «τρύπα», που την αναγκάζει να βρει έξι εκατ. ευρώ μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο...

Keywords
Τυχαία Θέματα