Αλαφούζος: Κύπελλο και έξοδος στην Ευρώπη

14:35 15/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης και αναφερόμενος στους εφετινούς στόχους της ομάδας αφού επεσήμανε πως θαύματα δεν γίνονται πρόσθεσε πως ρεαλιστικός στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η έξοδος στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε ξανά επίθεση κατά του "ελληνικού ποδοσφαιρικού κατεστημένου" και υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός

δεν θέλει να φτιάξει δική του... παράγκα και πως αν αποτύχουν τότε θα επικρατήσει η Μαφία.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου
Για τις κινήσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας: «Πιστέψαμε σε ένα μοντέλο την αποχή που λεφτά υπήρχαν. Τη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που θα βάζουν λεφτά για πάντα. Ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι ένα μαζεμένο μαγαζί. Γι' αυτό έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε σε λογικά πλαίσια, ενώ φέτος παίξαμε Ευρώπη και αυτό έφερε έσοδα. Αν δεν βρούμε λύσεις άμεσα, του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα
Μαζέψαμε κάποια χρήματα κάποιοι επιχειρηματίες και απευθυνθήκαμε στον κόσμο. Οι ζημιές ήταν 15 εκατ. το 2011, την επόμενη χρονιά έφτασαν τα 22 και στη συνε΄'χεια τρο άνοιγμα ήταν 30 εκατ. Δεν έχει βρεθεί λύση. Ο Παναθηναϊκός ακόμη κινδυνεύει. Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, απλά γίνονται προσπάθειες. Τα χρέη είναι κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές και κατά συνέπεια προς την εφορία.
Το μοντέλο της λαϊκής βάσης είναι επιτυχημένο και νομίζω θα επικρατήσει σε όλες τις χώρες. Στη Γερμανία η πολυμετοχικότητα είναι υποχρεωτική στις ομάδες και αυτό το μοντέλο ακολουθούμε κι εμείς στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Είναι ένα μοντέλο που λειτουργεί και σ' αυτό θα επιμείνουμε. Αν όμως βρεθεί ένας επενδυτής που θα μπορέσει να μας βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πως δεν έχει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Αυτό θα αλλάξει. Θα επιστρέψουμε στη Λεωφόρο που είναι δική μας. Είναι βέβαια παλιό γήπεδο που δεν καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας, επομένως θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή καινούριου».
Για την αποχώρηση Φερέιρα και την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι»: «Από την αρχή ο κ. Φερέιρα μου είπε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτάξει νέα ομάδα, Κάποιοι παίκτες είχαν μεγάλα συμβόλαια, ενώ ήταν και μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούσαμε να τους παραχωρήσουμε. Από την αρχή ο στόχος ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα μετά από 2-3 χρόνια. Δεν γίνονται θαύματα όταν δεν έχεις χρήματα. Είδατε πού φτάσαμε όταν βάλαμε πολλά λεφτά. Ο μόνος τρόπος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα παό τις Ακαδημίες και αυτό θέλει χρόνο. Από τον Παναθηναϊκό λείπουν πολλά. Χρόνος και σχέδιο. Ήμασταν σε ένα μοντέλο με μεγάλους παίκτες και η αλλαγή ήταν βίαιη.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και δεν πρόκειται να πω παραπάνω αφού μας καλεί ο εισαγγελέας μόνο εμάς και την ΑΕΚ. Είχαμε όμως και ατυχίες στα παιχνίδια. Ο κ. Φερέιρα είχε αντιληφθεί πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Προσπάθησαν να τον στηρίξω όπως όφειλα. Θα ήθελα και οι οπαδοί μας να είχαν μεγαλύτερη

Keywords
Τυχαία Θέματα