Ζούρος: «Δίνω το 200%»

Καθημερινή, εδώ και 26 χρόνια, είναι η ενασχόληση του Ηλία Ζούρο με το μπάσκετ όπως παραδέχθηκε ο ίδιος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και νυν προπονητής της Εφές Αναντολού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τη λατρεία που πρέπει να έχει κάποιος για το μπάσκετ και την αφοσίωση που απαιτείται, εφόσον θέλει να πετύχει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη δουλειά του προπονητή: «Αγαπώ τη δουλειά μου και δίνω σε αυτήν, καθημερινά, το 200% του εαυτού μου. Το να

μαθαίνεις πράγματα δεν σταματάει ποτέ. Πιστεύω πως εάν δεν ασχοληθείς έστω μία ημέρα με το μπάσκετ θα μείνεις πίσω. Είμαι προπονητής τα τελευταία 26 χρόνια κι έχω προπονήσει αθλητές όλων των ηλικιών. Η ενασχόλησή μου με τις μικρές ηλικίες μού χάρισε ολοκληρωμένη εικόνα για το παιχνίδι, που δεν μπορείς να αποκομίσεις διαφορετικά».

Για τις επιτυχίες που έχει γευθεί: «Κατέκτησα τίτλους στην καριέρα μου, αλλά μπορώ να πω ότι οι τίτλοι δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ένας προπονητής πρέπει να αγαπάει το μπάσκετ και να είναι αφιερωμένος ψυχή και σώμα σε αυτό που κάνει. Πρέπει να είσαι ερωτευμένος με αυτό που κάνει. Το σημαντικό είναι να μείνεις στη δουλειά έστω και με χαμηλή αμοιβή. Να μείνεις στο γήπεδο σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το μυαλό ενός προπονητή βελτιώνεται με τα παιχνίδια, αφού αντιμετωπίζει κανείς καταστάσεις στις οποίες χρειάζεται να αντιδράσει για να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα