Άλωσε τη Λισσαβόνα

23:46 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 1ος αγώνας

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΤΣΕΛΣΙ: 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ντα Λουζ

Μετά από ένα καλό παιχνίδι η Τσέλσι έφυγε με διπλό από την Λισσαβόνα επικρατώντας 1-0 της Μπενφίκα. Σοβαρή εμφάνιση από την αγγλική ομάδα με τους Πορτογάλους να

μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τα διαστήματα υπεροχής που είχαν.

Κακό το ματς στο πρώτο τέταρτο με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στους Άγγλους όταν στο 16', μετά από σουτ του Τόρες, η μπάλα κόντραρε και έφυγε μόλις άουτ. Η Μπενφίκα απάντησε δύο λεπτά μετά με τον Καρτόσο να μην βρίσκει στόχο από καλή θέση. Ένα σουτ του Σέζαρ στο 33' δεν προβλημάτισε τον Τσεχ που μπλόκαρε. Πέντε λεπτά μετά ο Τόρες έκανε ωραία ενέργεια αλλά πλάσαρε άουτ ενώ στο 40' ο Αρτούρ έδιωξε το σουτ του Μεϊρέλες.

Μόλις στο 48' στο δεύτερο μέρος η Πορτογάλοι άγγιξαν το γκολ αλλά ένας πρώην παίκτης τους, ο Νταβίντ Λουίς έκοψε την μπάλα πάνω στην γραμμή μετά το σουτ του Καρντόσο. Πέντε λεπτά μετά ο Καλού σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 58' ο διαιτητής δεν είδε το χέρι του Τέρι μέσα στην περιοχή και δεν έδωσε το πέναλτι ενώ στο 60' η Τσέλσι είχε δοκάρι όταν ο Μάτα πέρασε και τον Αρτούρ αλλά έστειλε την μπάλα στο σίδερο. Οι «μπλε» ανέβασαν ρυθμός στο 75' ήρθε το γκολ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Καλού με προβολή έκανε το 0-1. Στο 86' ο Στάριτζ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Έμερσον, Λουιζάο, Περέιρα, Ζαρντέλ, Χάβι Γκαρθία (81'Νολίτο), Σέζαρ (69'Μάτιτς), Αϊμάρ (69'Ροντρίγκο), Γκαϊτάν, Βίτσελ, Καρντόσο.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κόουλ, Λουίς, Φερέιρα, Τέρι, Ραμίρες, Μίκελ, Μεϊρέλες (68'Λάμπαρντ), Τόρες, Μάτα, Καλού (83'Στάριτζ).

Keywords
Τυχαία Θέματα