«Ζωντανοί» οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς στον τέταρτο τελικό του Stanley Cup

06:41 7/6/2012 - Πηγή: OnSports

Οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς απέφυγαν το sweep κερδίζοντας εκτός έδρας με 3-1 τους Λος Άντζελες Κινγκς στον τέταρτο τελικό του Stanley Cup.

O rookie Adam Henrique σημείωσε το νικητήριο γκολ, 4:31 πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Έτσι συμπλήρωσε τέσσερα τέρματα στα φετινά playoffs και υποχρέωσε την επιστροφή της σειράς στο «Prudential Center».

Η καταλυτική φάση δημιουργήθηκε από τον David

Clarkson, αλλά ο 22χρονος Καναδός ήταν αυτός που πέρασε το puck με καταπληκτικό σουτ πάνω από τον ώμο του Jonathan Quick, ο οποίος αποδείχθηκε ότι έχει γεννηθεί στη… Γη. Άλλωστε ο τερματοφύλακας των «βασιλιάδων» ήταν εξωπραγματικός στους τρεις πρώτους τελικούς.

Ακολούθησε το 3-1 από τον Ilya Kovalchuk σε ανυπεράσπιστη εστία. Επίσης, ο Patrik Elias είχε ανοίξει στο σκορ στο 7:56 της τρίτης περιόδου, ενώ ο Drew Doughty ισοφάρισε στο 8:56 με power play γκολ. Ειδικά το γκολ των Κινγκς ήταν πανέμορφο.

Στα δύο πρώτα 20λεπτα, οι δύο ομάδες δεν σκόραραν. Άλλωστε έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις άμυνές τους, ενώ οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» απώλεσαν τέσσερα power plays. Επίσης ο Simon Gagne και ο Anze Kopitar σημάδεψαν το δοκάρι της εστίας του Martin Brodeur. Παράλληλα οι «διάβολοι» έμειναν στο 0/14 στις δικές τους αριθμητικές υπεροχές, αλλά είχαν λιγότερες σχετικές ευκαιρίες στον τέταρτο τελικό.

Πλέον ακολουθεί ο πέμπτος αγώνας των δύο φετινών φιναλίστ των playoffs του NHL. Αυτός θα διεξαχθεί στο Νιου Τζέρζεϊ τα ξημερώματα της Κυριακής (10/06, 03:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα