Το ρεπορτάζ για τον πρίγκιπα

Ότι πρίγκιπας υπάρχει, ότι έχει λεφτά και ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό το έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Και δεν πρόκειται για συμπέρασμα αυθαίρετο, αλλά για ρεπορτάζ. Ο πολύς κόσμος, βλέπετε, κάνει αναλύσεις επί των ρεπορτάζ που κάνουν οι άλλοι ή με γνώμονα αυτό που υπαγορεύει η λογική τους. Αλλο η λογική του καθενός όμως και άλλο το ρεπορτάζ.


Για να καταλάβουν και όσοι δεν γνωρίζουν πως λειτουργούμε οι ρεπόρτερ των

μεγάλων -κυρίως- ομάδων, ασχολούμαστε καθημερινά γύρω στις 10 με 12 ώρες και προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες και κατόπιν να τις γράψουμε και να τις μεταφέρουμε στον κόσμο. Πληροφορίες που προέρχονται μιλώντας και αναζητώντας όλες τις πιθανές παραμέτρους, εξετάζοντας τις περισσότερες δυνατές εμπλεκόμενες πλευρές.

Για το πριγκιπικό ενδιαφέρον υπάρχει κατ' αρχάς η «όχθη» των μετόχων του Παναθηναϊκού. Που πλέον η συντριπτική πλειονότητά τους έχει κάνει το δικό της... ρεπορτάζ και έχει αποφανθεί ότι το θέμα δεν είναι μούφα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οσοι βιάστηκαν δε τα έχουν ήδη ψιλο-χοντρό «γυρίσει».

Υπάρχει επίσης η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας εντός της οποίας όποιος μπορεί να βγάλει κάποια... άκρη αφομοιώνει στο μυαλό του το συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει πράγματι στο στόχαστρο τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που στην προκειμένη περίπτωση βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά δεν γράφονται, ούτε λέγονται. Μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι αλλιώς να «μιλάς» απευθείας με την «πηγή» και διαφορετικό να μεταφέρεις τα συμπεράσματά σου. Αυτός που μιλάει έχει -συνήθως- άλλη «εικόνα».

Επιστρέφω στο προκείμενο θυμίζοντας ότι εξ αρχής έδινα πιθανότητες 60-40 υπέρ του να γίνει το "deal". Τόσες δίνω και τώρα. Το θέμα είναι υπαρκτό, δεν είναι όμως «τελειωμένο»...

Μία ακόμη παράμετρο που δεν ανέφερα έχει να κάνει με τον Βλάσση Τσάκα. Οι χειρισμοί του είναι ξεκάθαρο ότι δεν συνάδουν με πρίγκιπες-Κροίσους. Για μία σειρά από πρακτικές και θέματα που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε.

Και κάπου εδώ έρχεται το κομβικό ερώτημα: «αφού πρίγκιπας υπάρχει, έχει λεφτά και ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό, στον Τσάκα θα κολλήσουμε;».

Εάν ο Τσάκας φέρει εις πέρας και ολοκληρώσει το deal θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία και ανεξαρτήτως των πρακτικών και των χειρισμών του ουδείς θα έχει το δικαίωμα να του χρεώσει το παραμικρό. Αντιθέτως θα έχει να του πιστώσει πολλά! Διότι στη «σούμα» θα είναι αυτός που (είτε μας αρέσει είτε οχι) «έψησε» έναν Σαουδάραβα να πάρει τον Παναθηναϊκό λίγο πριν "φλερτάρει" με το πρωτοδικείο και να σπρώξει στην ομάδα 220 εκατ. ευρώ...

Το δεύτερο ερώτημα ωστόσο (μπορεί να) είναι πιο σημαντικό: εντάξει, υπάρχει πρίγκιπας και όλα τα υπόλοιπα, αλλά εάν το ενδιαφέρον του δεν είναι τόσο... προχωρημένο όσο το εμφανίζει ο Τσάκας; Για μένα αυτό είναι το επικίνδυνο στην όλη ιστορία! Να τα παρουσιάζει δηλαδή «φουσκωμένα» ο κομιστής της πρότασης με την ελπίδα να τον "ψήσει" μέσω και του ντόρου που θα γίνει (και έχει ήδη γίνει, μέχρ

Keywords
Τυχαία Θέματα