Το μέλλον του Γκουαρντιόλα

Ο 40χρονος τεχνικός μοιάζει ως η ιδανική επιλογή για την εθνική ομάδα της Ισπανίας μετά την αποχώρησή του. Θα ήθελε ο ίδιος όμως αυτή την θέση;

Θα μπορούσε να είναι μία… μίξη βγαλμένη από τον παράδεισο. Η καλύτερη ομάδα της εθνικής Ισπανίας στην ιστορία, η τωρινή Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, να έχει ως προπονητή τον πιο επιτυχημένο σε συλλογικό επίπεδο στην πρόσφατη ιστορία του ποδοσφαίρου, με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που έχει στην Μπαρτσελόνα.

Όταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποφασίσει να αποχωρήσει από τους «φούριας ρόχας» τα χείλη αρκετών θα… ψελλίσουν το όνομα του

Πεπ Γκουαρντιόλα και θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ψηλά στη λίστα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας.

Βέβαια, ο Ντελ Μπόσκε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο τεχνικός της Ισπανίας έχει δείξει την διάθεση να οδηγήσει την ομάδα του στο Euro 2012 και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που θα καταφέρει να κατακτήσει τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Μετά από αυτό, έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία. Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει συμφωνήσει προφορικά για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να ηγηθεί της ομάδας και στο επερχόμενο Μουντιάλ, αλλά θα υπογράψει αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις Πολωνία και Ουκρανία.

Μέχρι τότε βέβαια, ο γεννημένος στην Σαλαμάνκα τεχνικός θα έχει περάσει ακόμα έξι χρόνια στους πάγκους και το πιθανότερο θα είναι να πει «αντίο» από το ποδόσφαιρο. Άρα θα είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα αυτός που θα αναλάβει; Θα γίνει ποτέ ο προπονητής των «φούριας ρόχας»;

Ο Γκουαρντιόλα έχει φορέσει 47 φορές την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος από το 1992 με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας, μέχρι και το 2001. Σε αυτό το διάστημα σκόραρε πέντε φορές. Ήταν από τα πιο μοντέρνα αμυντικά χαφ της εποχής του και αποτελούσε βασικό κομμάτι στην ομάδα.

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα θεωρείται ως ένα από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές, καθώς λόγω τραυματισμού απουσίασε από τα Μουντιάλ του 1998 στην Γαλλία και του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία, παρά του ότι ήταν στις προεπιλογές των εκάστοτε προπονητών του. Οι διοργανώσεις που έλαβε μέρος ήταν δύο. Ο λόγος για το Μουντιάλ του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες και του Euro του 2000 στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή βέβαια. Ο Γκουαρντιόλα έχει φορέσει επτά φορές την φανέλα της εθνικής Καταλονίας και όταν αναφέρεται στην πατρίδα του, εννοεί την Καταλονία και όχι την Ισπανία.

Η Καταλονία δεν θεωρείται ξεχωριστή χώρα από την UEFA και έτσι έχει την ευκαιρία να… χαρεί μόλις μία φορά τον χρόνο. Η συγκεκριμένη θέση βέβαια, ταιριάζει απόλυτα στον νυν τεχνικό της Καταλονίας, Γιόχαν Κρόιφ που υπήρξε ο… μέντορας του Πεπ Γκουαρντιόλα και αποχώρησε από τους πάγκους για λόγους υγείας. Ο… εργασιομανής Γκουαρντιόλα δύσκολα θα άντεχε έναν τέτοιο ρόλο και για αυτό πηγάζει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να δεχτεί τον πάγκο της πιο πετυχημένης εθνικής ομάδας της πρόσφατης ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: «Ο Πεπ Γκ

Keywords
Τυχαία Θέματα