Τα δύσκολα πέρασαν, ας φύγουν και τα νεύρα

Η ήττα στην Θεσσαλονίκη, έχει κάνει αρκετό κόσμο να αναθεωρήσει αναφορικά με την έκβαση του πρωταθλήματος. Κοινώς, άρχισαν να περίεργα του στυλ «θα ξεφουσκώσει ο Παναθηναϊκός», «δεν αντέχει την πίεση», «έχει μικρό ρόστερ», «ήταν τυχερός και γι’ αυτό έφτασε μέχρι εδώ».

Αυτά τα ακούμε βερεσέ, επειδή στο χορτάρι άλλα έχουμε δει μέχρι τώρα. Και σχεδόν ένας γύρος, δεν είναι δα και μικρό δείγμα για να πεις ότι μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Για μας το σημαντικό είναι άλλο. Το πρόγραμμα που έχει βγάλει το «τριφύλλι». Θεσσαλονίκη τέλος, μια και έπαιξες εκεί με ΠΑΟΚ, Άρη. Πήγες Φάληρο. Συν τοις άλλοις, πήγες στις έδρες Ατρόμητου και Ξάνθης, των πιο φορμαρισμένων ομάδων από τις θεωρούμενες μικρομεσαίες. Οπότε, στον δεύτερο γύρο σου μένει να πας στην έδρα της ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ δηλαδή, δεν θα κουραστείς και πολύ) και να ταξιδέψεις Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ. Αναφερόμαστε στις ομάδες που έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο δρόμος λοιπόν είναι στρωμένος.

Αρκεί τα… σκυλιά, που όλοι ξέρουμε ποια είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να μείνουν δεμένα. Αν το σκεφτεί κανείς συνολικά και δεν μείνει στο ξενέρωμα για την ήττα και την εμφάνιση στο «Κλ. Βικελίδης», τότε το πρόσημο των «πράσινων» είναι θετικό δίχως άλλο. Με σοβαρότητα, αυτοσυγκέντρωση και εικόνα όπως αυτή που βλέπαμε πριν το ματς με τον Άρη, όλα καλά θα πάνε. Προσθέστε τις σημαντικές επιστροφές Νίνη και Λάζαρου, οι οποίες και σαφώς θα προσθέσουν έξτρα λύσεις στα χέρια του Φερέιρα, μεγαλώνοντας το… κοντό ρόστερ. Κι αν γίνουν και μεταγραφικές κινήσεις (τύπου Ούγκο Βιέιρα) τότε οι λύσεις αυξάνονται και τα προβλήματα μειώνονται σημαντικά.

Εμπιστοσύνη υπάρχει. Και στην ομάδα και στον προπονητή. Επειδή αυτοί έφεραν την ομάδα στην κορυφή, αυτοί θα την διατηρήσουν εκεί. Μια κακή παρένθεση δεν είναι τίποτα άλλο απ’ την εξαίρεση του κανόνα που λέει πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, παρά τα όσα περίμεναν οι ποδοσφαιρικοί αναλυτές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ένα προβληματάκι που πρέπει να ξεπεραστεί, όμως, είναι τα νεύρα. Κλασικό παράδειγμα ο Λέτο. Τον έχουν πάρει χαμπάρι οι αντίπαλοι, βαράνε στο… ψαχνό, ο Αργεντινός εκνευρίζεται και βγαίνει εκτός αγώνα. Αυτό συνέβη με τον Άρη. Κι ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι, Μπουμσόνγκ. Παιδιά που συνήθως μένουν ψύχραιμα, βγήκαν εκτός εαυτού. Είναι προφανές ότι τα νεύρα αυξήθηκαν λόγω του ότι δεν έβγαινε τίποτα απ’ όσα δοκίμαζαν στο χορτάρι. Όμως, η ψυχραιμία και η αυτοσυγκέντρωση είναι απαραίτητα στοιχεία γι’ αυτή την ομάδα. Πιστεύουμε ότι ο Φερέιρα θα το διορθώσει κι αυτό…

Keywords
Τυχαία Θέματα