Στα όρια της τρέλας

Χαίρετε κύριοι.

Το ποδόσφαιρο είναι από τη φύση του δύσκολο άθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει τα προγράμματα των ομάδων με παιχνίδια και με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε τόσο ο βαθμός δυσκολίας του, όσο και η επικινδυνότητα του αθλήματος, καθώς ο οργανισμός των ποδοσφαιριστών εξουθενώνεται.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. καθώς υπάρχει και η άρρωστη ελληνική νοοτροπία. Πραγματικά στη χώρα μας το βλέπουμε μέσα από ένα περίεργο πρίσμα το άθλημα. Οι προτεραιότητες, αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν

δεν συμβαδίζουν με τη λογική. Παρακολουθώντας τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, τα συναισθήματα που μπορείς να νιώσεις είναι αηδία, προβληματισμός και την απορία για ποιόν λόγο να συμβαίνουν όλα αυτά; Μετά από ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός πλήρωσε μια μεγάλη του επιτυχία, ήρθε η επιστροφή του 77χρονου «ράμπο», ο οποίος δήλωσε πως έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή και επιτέθηκε σε όσους ευθύνονται που ο Μιραλάς δεν έχει κερδίσει κάρτες από τον αντίπαλό τους. Μια ημέρα αργότερα η ΚΕΔ ένιωσε πως είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Καλόπουλος. Πραγματικά, είναι να γελάει κανείς που λέει και ο Σηρίγος.

Αυτόν που προσωπικά λυπάμαι περισσότερο είναι τον Βαλβέρδε. Μπαίνω στη θέση του προπονητή που από την περασμένη σαιζόν έχει σαν στόχο να κάνει τον Ολυμπιακό ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη και τα καταφέρνει μέσα από πολλές αδεξιότητες που προέκυψαν στην πορεία. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει όμως τόσο δύσκολο και επειδή οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες, δεν μπορείς ποτέ να ηρεμήσεις. Ο Ολυμπιακός Τετάρτη βράδυ έπαιζε στο Βελοντρόμ, Κυριακή στην Τρίπολη. Οι ποδοσφαιριστές του που είχαν αδειάσει από φυσικές και ψυχικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να πιάσουν απόδοση που θα τους επέτρεπε να κερδίσουν τον αγώνα. Για να βρεθεί ο Ολυμπιακός με αυτήν την υπεροχή στο ρόστερ στο -5 έχουν σίγουρα συμβεί λάθη και από τον προπονητή. Όμως είναι ανθρώπινο όταν στις δύο σεζόν στον Ολυμπιακό έχεις πάρει από τον Ιανουάριο τα πρωταθλήματα να εστιάσεις στον ανώτερο στόχο. Και ο Βαλβέρδε αυτές τις ημέρες νιώθει δικαιωμένος γιατί τον ανώτερο στόχο τον πέτυχε. Ανεξάρτητα τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός πάλεψε και τα 5 ματς που έδωσε στον όμιλο. Σε μια οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα που οι άνθρωποι που εργάζονται γύρω από το ποδόσφαιρο θα σεβόντουσαν το άθλημα η συζήτηση θα πήγαινε σε τελείως διαφορετικά θέματα.

Μέχρι σήμερα ελάχιστοι έχουν εστιαστεί στους πραγματικούς λόγους που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -5. Και το αστείο είναι πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και είναι φανερό πως μέχρι σήμερα στα παιχνίδια της Super League δεν υπάρχει εσκεμμένη αλλοίωση. Ο Βαλβέρδε στην Τρίπολη κυρίως πλήρωσε που για διάφορους λόγους αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κατά 10/11 την ίδια ενδεκάδα που έβαλε στο Βελοντρόμ. Είναι όμως θέμα προτεραιοτήτων. Στη Λίβερπουλ όταν μια εποχή οι επιθετικοί της δεν σκόραραν πήραν τον Ίαν Ρας για να τους βελτιώσει στην τελική προσπ

Keywords
Τυχαία Θέματα