Διπλό-πρόκριση για ΠΑΟΚ

02:25 1/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΟΚ έγινε η δεύτερη Ελληνική ομάδα που μετά το 1976 και την ΑΕΚ, η οποία είχε επικρατήσει της Ντέρμπι Κάουντι με 3-2, κατάφερε να πάρει το διπλό στην Αγγλία απέναντι στην Τότεναμ με 2-1. Αυτή η νίκη του εξασφαλίζει την πρόκριση στους «32» του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Σταφυλλίδη.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι έτοιμος να πάρει το προβάδισμα στο σκορ γρήγορα και τα κατάφερε αιφνιδιάζοντας την Τότεναμ. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έμεινε αφύλακτος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 14ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά του όταν ο Γκαρσία με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Γεωργιάδη και αυτός έβγαλε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, αυτή τη φορά για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με προβολή έκανε το 2-0.

Στο 37 οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με πέναλτι, και ο Σταφυλλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» έμειναν με 10 παίκτες, αλλά κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια με το ίδιο σκορ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα καρέ τους για να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους και τα κατάφερναν παρά το ότι η Τότεναμ ανέβασε αρκετά την απόδοσή της για να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έμεναν όρθιοι μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μαζί με τους 2.000 οπαδούς τους την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Τότεναμ: Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Λένον, Μόντριτς, Ντεφό, Λίβερμορ, Κέιν (72' Φαλκέ), Πίεναρ (67' Γουόλκερ)

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ (84' Αρίας), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα