Σαμαράς: «Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου»

Οι δηλώσεις των Κροατών, πριν τον αγώνα εναντίον της Εθνικής μας ομάδας, δεν είχαν σταματημό, ωστόσο ο Γιώργος Σαμαράς και οι συμπαίκτες του «απάντησαν» στο γήπεδο.

Σε αυτό στάθηκε, άλλωστε, ο Σαμαράς σε συνέντευξη του στην «Sportday»:

«Πραγματικά, το στόμα των Κροατών ήταν πολύ μεγάλο. Εμείς ποτέ δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ανοίξουμε πόλεμο δηλώσεων και δικαιωθήκαμε στο γήπεδο. Έτσι μιλάμε εμείς. Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου».

Ο

σκόρερ του πρώτου τέρματος στον προαναφερόμενο προκριματικό του EURO 2012 αποκάλυψε επίσης τα λόγια του Φερνάντο Σάντος στο ημίχρονο:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, με πολλές λάθος επιλογές και δίχως καθαρή σκέψη. Στα αποδυτήρια ο κ. Σάντος μας το είπε ξεκάθαρα: «βλέπετε ότι πάνε να μας κλέψουν το ματς. Κάντε το εσείς!». Μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης με τη φάση του Φάνη και την κατοχή μπάλας. Ήταν η σπίθα που μας έλειπε».

Ενώ αναφέρθηκε στο συνολικό έργο του Πορτογάλου ομοσπονδιακού προπονητή:

«Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Σάντος κάθισε στον πάγκο προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Με δουλεμένα πράγματα στις προπονήσεις, με τακτικό προσανατολισμό, με σωστές πάσες. Ο κάθε παίκτης ακολουθεί ευλαβικά τις ανάγκες της θέσης του. Όσον αφορά την άμυνα, δεν νομίζω ότι είναι κακό που ξέρουμε πως να ακυρώνουμε τον αντίπαλο. Απεναντίας, το θεωρώ ευλογία για μία ομάδα».

Ο στράικερ της Σέλτικ φάνηκε έκπληκτος από την παθητική στάση των Κροατών έπειτα από το 1-0:

«Στη φάση του πρώτου γκολ και τη μηδενική αντίδραση των Κροατών. Περιμέναμε μετά το 1-0 το ματς να ήταν μία μάχη επιβίωσης. Φάνηκε όμως στα πρόσωπά τους πως είχαν ρίξει λευκή πετσέτα. Στο τέλος έβλεπα εμένα, τον Φάνη, τον Σάλπι να αλλάζουμε πάσες χωρίς αντίπαλο και νόμιζα ότι παίζαμε οικογενειακό δίτερμα».

Και ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, για την στήριξη τους, αν και είχε καιρό να σκοράρει για την Εθνική:

«Για μένα σημαντικό είναι ότι εδώ και καιρό οι συμπαίκτες μου με στήριζαν. Περίμεναν από μένα πολλά πράγματα και ελπίζω να τους εξαργύρωσα την εμπιστοσύνη τους. Το είχαμε όλοι ανάγκη αυτό το γκολ, δεν είναι προσωπικό επίτευγμα. Εξάλλου, εγώ πιστεύω πως στα δύσκολα πάντα ήμουν εκεί για την Εθνική. Τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ουκρανία».

Ο 26χρονος πρώην φορ της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε επίσης στην θέση, στην οποία βρέθηκε, για να διαμορφώσει το 1-0:

«Είναι ένα από τα μυστικά των στημένων φάσεων που έχουμε δουλέψει πολλές φορές στις προπονήσεις. Έχω την εντολή από τον προπονητή μου να είμαι εκεί. Το τήρησα και δικαιωθήκαμε. Οι στημένες φάσεις είναι το ατού μας και οι καρποί της δουλειάς μας βγαίνουν στο γήπεδο».

Ενώ δεν απέφυγε την αποθέωση του Σάντος, ακόμα και όταν ρωτήθηκε για τον Ζαραδούκα:

«Αν στο παιδί αξίζουν εκατό μπράβο, στον κ. Σάντος αξίζουν χίλια. Γιατί δεν στέκεται στην ταυτότητα της ομάδας, αλλά στο ταλέντο του παίκτη. Όπως είχε γίνει με τον Γεωργιάδη που έπαιζε στις Σέρρες, τον Κ. Παπαδόπουλο. Από κει και πέρα, ο Ζαραδούκας

Keywords
Τυχαία Θέματα