Προσωρινή διακοπή στο Γκάνα-Λεσότο

01:23 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Στο 60ό λεπτό διακόπηκε ο προκριματικός για το Μουντιάλ 2014 ανάμεσα στη Γκάνα και το Λεσότο λόγω συσκότισης στο «Baba Yara Stadium», αλλά η Γκάνα επικράτησε με 7-0.

Γενικά ο εναρκτήριος αγώνας για τον τέταρτο όμιλο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Μουντιάλ της αφρικανικής ζώνης συνδυάστηκε με απρόοπτα. Αρχικά, η αποστολή των φιλοξενουμένων έφτασε στη Γκάνα μόλις δώδεκα ώρες, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Αφορμή της καθυστέρησης ήταν πρόβλημα με τις προσωρινές άδειες παραμονής των διεθνών ποδοσφαιριστών στην έτερη χώρα της «μαύρης» ηπείρου.

Στο ίδιο το ματς, η Γκάνα εκμεταλλεύτηκε

την ταλαιπωρία των αντιπάλων και προηγήθηκε εύκολα με 4-0 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ο αρχηγός Σουλεϊμάν Μουντάρι είχε ένα γκολ, ο Ντόμινικ Αντίγια δύο και ο Τζόρνταν Αγιού άλλο ένα, αλλά η αναμέτρηση διακόπηκε στο 60ό λεπτό, αφού… έπεσαν τα φώτα του γηπέδου! Ακολούθησαν δύο τέρματα του Κριστιάν Ατσού και ένα του Τζερμία Ακαμίνο, ύστερα από το 85ο λεπτό και αφού το παιχνίδι ξανάρχισε. Συνολικά η διακοπή διήρκησε μία ώρα! Επίσης, ο αμυντικός του Λεσότο, Τσοανέλο Κοέτλε αποβλήθηκε, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Σε παιχνίδι του έβδομου ομίλου, το οποίο διεξήχθη επίσης την Παρασκευή (01/06), η Αίγυπτος κέρδισε με 2-0 τη Μοζαμβίκη, στο πρώτο της επίσημο ματς, ύστερα από την τραγωδία που «σημάδεψε» το ποδόσφαιρο των «φαραώ». Πάντως το σκορ άνοιξε στο 56ο λεπτό από τον αμυντικό, Μαχμούντ Φαταλά, ενώ στο 63ο λεπτό ο Μοχάμεντ Ζιντάν διαμόρφωσε το 2-0 στη δίκαιη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του στο άδειο, λόγω ποινής της FIFA, «Borg El Arab Stadium».

Οι άλλοι 18 αγώνες της πρώτης αγωνιστικής θα γίνουν το Σαββατοκύριακο (02-03/06). Ο πρώτος από τον κάθε όμιλο, δέκα στο σύνολο, θα προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της αφρικανικής ζώνης.

{youtube}byBTTlTRsm0{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα