Πρόωρη συμφωνία στο MLB

Μπορεί στο NFL να ταλαιπωρήθηκαν αρκετούς μήνες με το lockout, ενώ η σεζόν του ΝΒΑ οδεύει προς... διαγραφή, αλλά στο MLB φρόντισαν να... μαγειρέψουν, πριν πεινάσουν.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, οι παίκτες και οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν προφορικά για νέα πενταετή συλλογική σύμβαση και αυτή θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών. Μάλιστα η τωρινή συμφωνία

λήγει στις 11 Δεκεμβρίου, οπότε δεν χρειάστηκε η επιβολή του lockout, κάτι που αποτελεί είδηση στα βορειοαμερικανικά ομαδικά αθλήματα τους τελευταίους μήνες.

Το τελευταίο εμπόδιο, το οποίο φαίνεται πως ξεπεράστηκε, είναι αυτό του επιπλέον φόρου στις ομάδες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια. Εν ολίγοις, στην λίγκα του μπέιζμπολ υπάρχει ήδη αυτός ο όρος, ώστε οι ομάδες να ξεπερνούν, μέχρι κάποια όρια, το salary cap, κάτι που απαίτησαν οι μπασκετμπολίστες στις δικές τους διαπραγματεύσεις.

Μία άλλη σημαντική αλλαγή είναι η δημιουργία ειδικής επιτροπής, η οποία θα ελέγχει τις μεταγραφές παικτών από Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα και Κούβα, ώστε να περιοριστεί η αθρόα τους εισαγωγή στο MLB. Αυτή θα είναι υπεύθυνη στην κρίση του αγωνιστικού επιπέδου των αθλητών που θα μπαίνουν στην λίγκα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ήταν η προσθήκη δύο ακόμα ομάδων στα play off, κάτι που έχει γίνει ήδη γνωστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα