Προκάλεσαν απέραντη... σιωπή οι Σαν Αντόνιο Σπερς

Πέτυχαν... 24-0 στο τρίτο 12λεπτο και οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν των Λος Άντζελες Κλίπερς με 96-86, για να προηγηθούν με 3-0 στη σειρά.

Τα «σπιρούνια» είχαν ήδη 16 συνεχόμενες νίκες και πλέον έχουν 17. Ωστόσο αυτή τη φορά... κινδύνευσαν. Συγκεκριμένα οι Κλίπερς προηγήθηκαν με 23-9 με δέκα πόντους του Μπλέικ Γκρίφιν. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» έφτασαν στο 40-16 με τρίποντο του Νικ Γιανγκ, 9:17 πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ωστόσο το +24 δεν αποδείχθηκε αρκετό. Οι Κλίπερς είχαν ανατρέψει +28 κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις στη

σειρά του πρώτου γύρου των φετινών playoffs, αλλά αυτή τη φορά ήταν τα θύματα αντίστοιχου σκηνικού. Απώλεσαν ένα δικό τους παιχνίδι και η μαεστρία του Γκρεγκ Πόποβιτς στο τέταρτο 12λεπτο εξασφάλισε το 3-0 για τους Σπερς.

Προγενέστερα ο Τόνι Πάρκερ πήρε... μπροστά και οι Σπερς μείωσαν σε 53-43 στο τέλος του 24λεπτου. Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, οι Γκρίφιν και Πολ πέτυχαν από ένα δίποντο ο καθένας, πριν η ομάδα τους μείνει «άσφαιρη» για 8:13. Παράλληλα τα «σπιρούνια» σημείωσαν 24 και γύρισαν το ματς ανάποδα.

Οι θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν στο «Staples Center» παρακολουθούσαν... παγωμένοι τις εξελίξεις. Άλλωστε οι Κλίπερς δεν «απείλησαν». Συγκεκριμένα οι Τεξανοί διατήρησαν υπέρ τους διαφορά, την οποία εκτόξευσαν στους 13 πόντους με δίποντο του Μπορίς Ντιό, 3:20 πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Στους 23 πόντους και στις δέκα ασίστ έφτασε ο Πάρκερ. Ακόμα, ο Τιμ Ντάνκαν είχε 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Καούχι Λέοναρντ επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις με 14 πόντους και εννέα ριμπάουντ. Από την πλευρά του, ο Μανού Τζινόμπιλι πέτυχε 13 πόντους, έξι ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ.

Επτά πόντους «έγραψαν» οι Ντάνι Γκριν και Γκάρι Νιλ, ενώ οι Τιάγκο Σπλίτερ και Ντιό είχαν από πέντε. Τρεις πρόσθεσε ο Ματ Μπόνερ, ο Στέφεν Τζάκσον έμεινε άποντος σε 8:23, ενώ ο Πάτρικ Μιλς χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 28 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, ο Γκρίφιν είχε 28 πόντους και 16 ριμπάουντ, παρά τον... τριπλό τραυματισμό του. Δώδεκα πόντους με 5/17 σουτ και 11 ασίστ σημείωσε ο Κρις Πολ, ενώ ο Μο Ουίλιαμς πέτυχε 19 πόντους. Οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίστηκαν με μικροπροβλήματα, ενώ ο Καρόν Μπάτλερ δεν πέτυχε πόντο συνεχίζοντας με σπασμένο δάκτυλο!

Ακόμα, ο Νικ Γιανγκ είχε εννέα πόντους, ο Ράντι Φόι επτά, ο Ρέτζι Έβανς πέντε, ο Ντε Αντρέ Τζόρνταν τέσσερις και ο Έρικ Μπλέντσο μόλις δύο. Δεν «έγραψε» ο Κένιον Μάρτιν με 0/2 σουτ.

Αύριο (21/05, 05:30) θα διεξαχθεί το τέταρτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs του ΝΒΑ. Συνεχίζοντας στο «Staples Center», οι Κλίπερς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το sweep. Υπενθυμίζουμε πως ουδέποτε έχει ανατραπεί 3-0 σε όλη την ιστορία των playoffs του «μαγικού κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα