Champions League: Ο 6ος τελικός στην παράταση

Φαίνεται πως 90 λεπτά δεν ήταν… αρκετά για την Μπάγερν Μονάχου και την Τσέλσι να… λύσουν τις «διαφορές» τους στον μεγάλο τελικό του Champions League και οδηγήθηκαν στην παράταση.

Ο φετινός τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ο… νούμερο 6 από καταβολής του Champions League που… αναγκάστηκαν οι δύο φιναλίστ να πάνε στην διαδικασία της παράτασης.

Μάλιστα,

στους προηγούμενους πέντε τελικούς που δεν… ολοκληρώθηκαν με τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Πρωταθλητής Ευρώπης προέκυψε έπειτα από τη διαδικασία της… ρώσικης ρουλέτας, ήτοι τα πέναλτι.

Η… αρχή είχε γίνει την περίοδο 1995-’96 όταν Άγιαξ και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και στα πέναλτι επικράτησαν οι Ιταλοί. Πέντε χρόνια αργότερα, οι… γηπεδούχοι – σήμερα – Βαυαροί πήραν το τρόπαιο του Champions League και πάλι στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στην Βαλένθια, σε μία αναμέτρηση που είχε ολοκληρωθεί με 1-1.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) έληξε ο τελικός του 2002-’03 μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να παίρνουν το τρόπαιο της διοργάνωσης στα πέναλτι. Δύο χρόνια αργότερα και πάλι το «συγκρότημα» του Μιλάνου είχε δώσει το «παρών» στον τελικό, απέναντι στην Λίβερπουλ, ωστόσο, έπειτα από ένα δραματικό ματς, το οποίο τελείωσε ισόπαλο με 3-3, οι «κόκκινοι» της Αγγλίας πανηγύρισαν την κατάκτηση του Champions League.

Τέλος, την σεζόν 2007-’08 η έτερη ομάδα του φετινού τελικού, η Τσέλσι βρέθηκε στον τελικό, αντιμετωπίζοντας στη Μόσχα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, έπειτα το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και στη… ρώσικη ρουλέτα οι «κόκκινοι διάβολοι» του Άλεξ Φέργκιουσον κατέκτησαν την κούπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα