Περιορισμένη.... προετοιμασία για Εθνική

Η καθυστερημένη λήξη των play offs είναι γνωστό ότι προκάλεσε. πονοκέφαλο στον Φερνάντο Σάντος ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το Euro. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας το δήλωσε αμέτρητες φορές ότι ο χρόνος για να προετοιμάσει την Εθνική ομάδα είναι περιορισμένος, αφήνοντας σπόντες για τη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα τα στοιχεία δικαιώνουν τον ομοσπονδιακό προπονητή, αφού η ελληνική ομάδα θα κάνει την μικρότερη χρονικά προετοιμασία από τις 16 ομάδες του Euro

και κυρίως από τους αντιπάλους της στον προκριματικό όμιλο.

Αύριο η «γαλανόλευκη» αναχωρεί για την Αυστρία και την επομένη (23/5) ξεκινά προετοιμασία και ως την Παρασκευή 8 Ιουνίου που θα αντιμετωπίσει την Πολωνία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μεσολαβούν 16 ημέρες.

Ο Φερνάντο Σάντος αρχικά είχε ορίσει ως ημέρα έναρξης της προετοιμασίας την Κυριακή 20 Μαΐου. Η 48ωρη καθυστέρηση οφειλόταν στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας να μετακινήσει κατά τρία 24ωρα προς τα μπρος τη λήξη των play offs με συνέπεια η Ελλάδα να χάσει τέσσερις προπονήσεις (όπως ανακοίνωσε ο Σάντος θα ήταν διπλές κάθε ημέρα).

Όσον αφορά στους αντιπάλους, η Πολωνία ξεκίνησε προπονήσεις στις 7/5 χωρίς τους παίκτες που αγωνίζονταν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού (ενσωματώθηκαν 17/5). Χθες ξεκίνησαν οι Ρώσοι στη Μόσχα (μετά θα μεταβούν στην Ελβετία) και οι Τσέχοι στην Αυστρία.

Ενδεικτικά σήμερα θα ξεκινήσει προετοιμασία η Αγγλία και μεθαύριο μαζί με την Ελλάδα η Ισπανία, όμως οι κάτοχοι του τροπαίου ξεκινούν τους αγώνες στο Euro στις 10/6 (οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο θα ενσωματωθούν μετά τον τελικό Κυπέλλου της 25ης Μαΐου), σε αντίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αρχίζει δύο ημέρες νωρίτερα (8/6).

Όπως και να έχει, αν είναι λίγες ή αρκετές οι ημέρες ώστε να πάνε οι Έλληνες διεθνείς πανέτοιμοι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα φανεί εκ του αποτελέσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα