Παπανδρέου: «Πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα»

Στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ότι θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο θα είναι το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος,

όπως αναφέρει το Newscode.

«Οι σημαντικές αποφάσεις που παίρνουμε θα αλλάξουν το μέλλον, όχι μόνο το προσεχές αλλά και γενιών ολόκληρων. Πολλοί αμφισβητούν αυτές τις αποφάσεις.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαστε κομμάτι της ευρωζώνης και είμαστε περήφανοι για αυτό. Το να είσαι μέλος σημαίνει πολλά δικαιώματα αλλά και πολλές υποχρεώσεις.

Είναι ζωτικής σημασίας να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στις υποχρεώσεις μας. Ενημέρωσα τους εταίρους μας ότι μετά από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση θα οργανώσουμε το δημοψήφισμα το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα στις 4/12.

Επιστρέφω στην Ελλάδα για να ενημερώσω τους ηγέτες των άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο ελληνικό λαός είναι σοφός και ικανός να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το καλό της χώρας. Και μια θετική απόφαση στο δημοψήφισμα δεν είναι μόνο καλή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Ενημέρωσα τους υπόλοιπους ηγέτες ότι πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση γιατί το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να μείνουμε στην ευρώ και πιστεύω ότι αυτό το δημοψήφισμα θα είναι θετικό. Πρώτη μας μάχη, η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Παρασκευή, την οποία πιστεύω ότι θα κερδίσει», είπε ο κ. Παπανδρέου στο μήνυμά του μετά την συνάντηση με τους εταίρους.

Διαβάστε περισσότερα για το: «Παπανδρέου: Πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα