1ος Όμιλος: Προβάδισμα για Μπάγερν και Σίτι

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στις Νάπολι και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκόμεζ, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε απέναντι στην Νάπολι στην «Αλιάντς Αρένα» με 3-2. Ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε τρεις φορές και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου, θέλοντας απλά τη νίκη απέναντι στην Βιγιαρεάλ για την επόμενη αγωνιστική για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο επιθετικός των Βαυαρών μπήκε φουριόζος και μέχρι το 42’ είχε κάνει το 3-0 (17’, 23’, 42’). Από εκεί

και πέρα όμως οι «παρτενοπέι» δεν τα παράτησαν. Αρχικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με καρφωτή κεφαλιά ο Φερνάντεζ μείωσε σε 3-1 και έδωσε νέα τροπή στην αναμέτρηση.

Στο 70’ ο Ζουνίγκα αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους και όλα έδειχναν να τελειώνουν. Επτά λεπτά αργότερα όμως, ο Μπάντστουμπερ αποβλήθηκε με την σειρά του για τους Βαυαρούς και δύο λεπτά αργότερα ο Φερνάντεζ με νέα κεφαλιά έκανε το 3-2 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Μέχρι το τέλος της όμως, τίποτα δεν άλλαξε και έτσι η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπάντστουμπερ, Ριμπερί (80’ Αλάμπα), Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ (53’ Τίμοστσιουκ), Κρόος, Μέλερ, Γκόμεζ
ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα (42’ Ντοσένα), Καμπανιάρο, Φερνάντεζ, Μάτζιο, Χάμσικ, Ζούνιγκα, Ντζεμαϊλί (82’ Πάντεφ), Ινλέρ, Καβάνι, Λαβέτσι.

Εύκολα η Σίτι

Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με την δεύτερή της κολλητή νίκη απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 3-0 βρέθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Έτσι αν καταφέρει να επικρατήσει της Νάπολι στο «Σαν Πάολο» θα πάρει ταυτόχρονα και την πρόκριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» ήταν ο Γιάγια Τουρέ που σημείωσε δύο γκολ (30’, 71’). Ενδιάμεσα ο Μπαλοτέλι κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 2-0.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Λόπεζ, Ροντρίγκεζ, Μουσάκιο, Μαρτσένα, Γκασπάρ, Καταλά, Ντε Γκούζμαν (76’ Άνχελ Λόπεζ), Πέρεζ (84’ Οριόλ), Μουμπάρακ (77’ Μπορντάς), Βαλέρο, Χοσελού
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Σάβιτς, Κλισί, Μίλνερ, Νασρί, Ντε Γιόνγκ, Γ. Τουρέ (74’ Αγκουέρο), Σίλβα (65’ Τζόνσον), Μπαλοτελί (82’ Κολάροφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα