Ομπράντοβιτς: «Δύο διαφορετικά ημίχρονα»

Διπρόσωπος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο προημιτελικό αγώνα με τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης εξήγησε πως κέρδισαν όχι λόγω της δικής τους απόδοσης, αλλά εξαιτίας της απόφασης των Θεσσαλονικιών να παίξουν με νεαρούς παίκτες στο τρίτο δεκάλεπτο: «Είχαμε σήμερα (19/04) δύο διαφορετικά ημίχρονο. Στο πρώτο ο Άρης

έκανε πολύ καλό παιχνίδι και επιθετικά και αμυντικά, αντίθετα εμείς ήμασταν εκτός ρυθμού. Επιθετικά δεν αναγνωρίσαμε αρκετές εύκολες καταστάσεις, κάναμε λάθη κι εκείνοι έτρεξαν και πέτυχαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως κερδίσαμε παιχνίδι εξαιτίας της τρίτης περιόδου. Αγωνιστήκαμε πιο σοβαρά, ενώ ο Άρης έπαιξε με πολλούς νεαρούς παίκτες. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν επειδή εμείς ήμασταν καλύτεροι, αλλά επειδή ο Άρης επέλεξε να παίξει με αυτούς τους παίκτες. Έτσι κερδίσαμε αυτή την περίοδο». Είπε ακόμα…

Για τη μέτρια εμφάνιση του Παναθηναϊκού: «Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που παίξαμε έτσι άσχημα, ίσως επειδή επί τέσσερις ημέρες δεν είχαμε προπόνηση και όλοι ήταν πιο χαλαροί. Αυτό πρέπει να αλλάξει, επειδή είμαστε στην περίοδο των πλέι οφ. Αύριο (20/04) θα πάμε στη Θεσσαλονίκη, αγωνιζόμαστε το Σάββατο (21/04) και πρέπει να καταλάβουμε πως οφείλουμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Η σειρά είναι στο 1-0 κι αυτό είναι το μόνο σημαντικό. Εάν θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά θα πρέπει να πάρουμε άλλη μία νίκη».

Για το γεγονός πως οι τελικοί μεταφέρθηκαν μετά το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας: «Θεωρείται, βάσει λογικής, πως στους τελικούς θα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Εγώ, ωστόσο, πιστεύω κάτι λογικά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα (19/04) στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κοντά στο να χάσουμε το παιχνίδι. Μόνο όταν τελειώσει κάτι μπορώ να τοποθετηθώ. Θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τον Άρη και να περάσουμε στα ημιτελικά».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του Παναθηναϊκού: «Απέχουμε πολύ από το να είμαστε έτοιμοι. Είναι εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς, ορισμένοι παίκτες είναι τελείως εκτός. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα το αναγνώρισαν πολύ εύκολα την κατάσταση. Ο τρόπος είναι απλός: σκληρή προπόνηση. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να γυμναστούν και μόνοι τους. Απλά πράγματα. Τους τελευταίους μήνες οι μόνοι παίκτες που έρχονταν στα ελεύθερα πρωινά τους ήταν οι Διαμαντίδης και Καλάθης. Κάποιοι άλλοι έμεναν μετά την προπόνηση για σουτ, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως που δεν ενδιαφέρονται, φεύγουν αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος κι έρχονται ξανά όταν πω εγώ πότε είναι η επόμενη υποχρέωσή τους. Είναι μια εμπειρία που τη γνωρίζω, μπορώ να κάνω την πρωινή προπόνηση υποχρεωτική για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα