Ντέιβιντ Στερν: «Ίσως προκαλέσαμε τραυματισμούς»

Πριν από μερικές ημέρες ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, δεν παραδέχθηκε πως το συμπιεσμένο πρόγραμμα προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς παικτών, αλλά διαφοροποίησε τη στάση του.

Συγκεκριμένα το «αφεντικό» του ΝΒΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιρροής του συμπυκνωμένου προγράμματος των συλλόγων στους διαδοχικούς τραυματισμούς: «Μερικοί τραυματισμοί ίσως σχετίζονται με το lockout και το διαμορφωμένο καλεντάρι. Το δεδομένο είναι ότι πολλοί

παίκτες απουσίασαν από παιχνίδια λόγω μικροτραυματισμών, κάτι που δεν θα συνέβαινε σε κανονική regular season. Θα μελετήσουμε τα σχετικά στατιστικά στο τέλος της σεζόν. Μερικές ομάδες έκαναν προπονήσεις, άλλες όχι. Μερικοί παίκτες προπονήθηκαν το καλοκαίρι, άλλοι όχι. Δεν ξέρω αν αυτά προκάλεσαν τραυματισμούς. Γενικά οι τραυματισμοί είναι πολύπλοκοι και επηρεάζονται από διάφορα, όπως η τύχη».

Για την ώρα, πάντως, οι ομάδες που προκρίθηκαν στα playoffs χρησιμοποιούν απλά όσους... περίσσεψαν. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαν Αντόνιο Σπερς και Ιντιάνα Πέισερς, όμως, εξασφάλισαν πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης, πρωτόγνωρες για φέτος, κερδίζοντας γρήγορα τις σειρές τους στον πρώτο γύρο της postseason.

Keywords
Τυχαία Θέματα