Λινάρδος στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα»

Το Μαρούσι είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει τεθεί αντιμέτωπη και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του, Νίκος Λινάρδος, αναλύει στο Onsports το επικείμενο ντέρμπι «αιωνίων», στο ΟΑΚΑ.

Οι Αμαρουσιώτες έπαιξαν με τους πρωταθλητές Ευρώπης για το Κύπελλο Ελλάδας

και με τους Πειραιώτες για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μιλώντας στο Onsports, ο Νίκος Λινάρδος ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των δύο αντιπάλων κι έδωσε προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Έχεις αντιμετωπίσει φέτος, με το Μαρούσι, και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ποια ομάδα θεωρείς πως βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση;

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα. Είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά κι έχει σαφώς καλύτερο ρυθμό από τον Ολυμπιακό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με την περσινή. Έχει λίγες αλλαγές και ο κορμός έχει μείνει για ακόμα μία σεζόν αναλλοίωτος. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό στο μπάσκετ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, ενώ έχουν φύγει σημαντικοί παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Μίλος Τεόντοσιτς».

-Ποια θεωρείς πως είναι τα δυνατά σημεία του φετινού Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ισχυρός, τόσο στην περιφερειακή γραμμή του, όσο και στους ψηλούς. Ο Διαμαντίδης είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Επίσης, σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Γιασικεβίτσιους δίνει τρομερή ποιότητα στην περιφέρεια, όπως φυσικά ο Νικ Καλάθης και ο Σάτο. Στη ρακέτα, ο Βουγιούκας παρουσιάζεται βελτιωμένος, αν και από την άλλη, τόσο ο Μπατίστ, όσο και ο Μάριτς δεν είναι ακόμη έτοιμοι».

-Τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού ποια είναι;

«Το βασικό ατού του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα είναι ο Σπανούλης. Το τελευταίο διάστημα κάνει καταπληκτικά παιχνίδια και δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σίγουρα, ο στόχος του Παναθηναϊκού θα είναι να περιορίσει τη δράση του. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που είναι πολύ ικανός στο λόου ποστ και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Άντιτς δεν έχει σταθερή απόδοση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κέσελ. Είναι δύο παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους».

-Πού υστερεί ο Παναθηναϊκός;

«Έχω παρατηρήσει πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είτε λόγω φάουλ, είτε για να πάρει ανάσες. Θεωρώ πως από τις βασικότερες επιδιώξεις του Ολυμπιακού θα είναι να φθείρει το Διαμαντίδη με φάουλ».

-Πού υστερεί ο Ολυμπιακός;

«Με εξαίρεση το Σπανούλη, δεν διαθέτει παίκτες που να μπορούν να του δώσουν σταθερό σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του πολλούς καλούς ρολίστες και είναι ομάδα που μπορεί να παίξει καλή άμυνα. Δεν έχει, όμως, λύσεις στο σκοράρισμα. Αυτό το στοιχείο

Keywords
Τυχαία Θέματα