Καλές μας γιορτές!

Φτάσαμε στο τελευταίο ματσάκι του 2011 για το πρωτάθλημα. Πόσα και πόσα δεν πέρασε ο Παναθηναϊκός μια χρονιά ολόκληρη. Αλλά τα παλιά, ας τα αφήσουμε. Ας επικεντρωθούμε στο τώρα.

Το «τριφύλλι» κατάφερε απ’ το πουθενά, να κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Έχοντας ευνοϊκότερο πρόγραμμα από τους αντιπάλους του, έχοντας δύο ματς λιγότερα, έχοντας την υγεία που απαιτείται για να πάει μπροστά (σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και όχι διοικητικά-οικονομικά).

Το ματσάκι με τον Αστέρα Τρίπολης πάντως,

επιβάλλεται να είναι νικηφόρο. Για να κλείσει όμορφα η χρονιά, απέναντι σε μια ομάδα που ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση να την κερδίσει το «τριφύλλι». Κάθε άλλο μάλιστα.

Το βασικότερο όμως, είναι να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και η πίστη του κόσμου προς τον Φερέιρα και τους παίκτες του. Με ηρεμία, ψυχραιμία και σκληρή δουλειά, να συνεχίσουν οι πάντες, έχοντας πάντα χαμηλά το κεφάλι. Στοιχεία που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα και απαιτείται να διατηρηθούν. Και η χρονιά πρέπει να τελειώσει με χαμόγελο, επειδή πάνω απ’ όλα το αξίζουν όλοι. Επειδή προσπαθούν, επειδή δίνουν απαντήσεις όπως πρέπει και εκεί που πρέπει, επειδή τους κάνουν παράδειγμα σε διαιτητικά σεμινάρια, επειδή έχουν… λυσσάξει οι απέναντι μαζί τους, δείχνοντας τον φόβο τους, επειδή η δουλειά σε κάνει πρωταθλητή και όχι τα λεφτά που έχεις για μπάτζετ.

Αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει πέρα για πέρα να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να τον… φάνε με τρόπους περίεργους, αλλά αναμενόμενους στην χώρα που ζούμε. Το ΟΑΚΑ λοιπόν, πρέπει να είναι τόπος γιορτής το βράδυ του Σαββάτου. Για να χαιρετήσουν την χρονιά ομάδα και κόσμος, όπως τους πρέπει. Επειδή σε όλα τα επίπεδα είναι ταλαιπωρημένοι, στεναχωρημένοι, ξενερωμένοι ίσως, αλλά κρατούν την σημαία πολύ ψηλά, παρότι από κάτω περιμένουν… αρπακτικά για να την τραβήξουν.

Αυτό θα είναι το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τίποτα παραπάνω. Αγωνιστικά, όπως κι αν το δει κανείς, εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό και μόνο. Σοβαρότητα και θέληση αν υπάρχει, τότε θα είναι ευχάριστο το βράδυ. Κι όλοι εσείς, θα ασχολείστε με αυτό που πρέπει. Με την ομάδα που μάχεται, που αντιστέκεται, που παλεύει, που τα βγάζει πέρα, που σας κάνει να γουστάρετε να τη βλέπετε.

Οι πρίγκιπες και οι πριγκιπέσσες, παραμένουν όνειρο. Τα πολλά λεφτά το ίδιο. Όσο κι αν φαίνεται πως τα όνειρα ίσως γίνουν πραγματικότητα, δεν έχουν γίνει ακόμη. Μέχρι να γίνουν, η ομάδα και τα μάτια σας! Για να είναι καλές οι γιορτές, από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, κανείς δεν το φανταζόταν, κανείς δεν το περίμενε.

Keywords
Τυχαία Θέματα