Θα πάει πολύ ψηλά, αν είναι… σεντονάτος!

Πριν κουνηθούν τα μπαλάκια της κλήρωσης του Europa και βγει το όνομα του Ολυμπιακού κόντρα σε εκείνο της Ρουμπίν Καζάν, δεν είχα μεγάλη αγωνία, όπως δεν είχα και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας

Ήξερα ότι στους υποψήφιους αντιπάλους υπήρχαν και πιο δυνατές ομάδες από τους Ρώσους με τα «πράσινα», που δεν είναι και πολύ Ρώσοι εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε, καθώς οι καλύτεροι παίκτες είναι αλλοδαποί. Και στον Ολυμπιακό

εδώ που τα λέμε οι καλοί Έλληνες αποτελούν, δυστυχώς, τη μειοψηφία του ρόστερ…

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, προτιμούσα να έπεφτε ο Ολυμπιακός με ένα πιο εμπορικό όνομα όπως για παράδειγμα την Πόρτο ή τον Άγιαξ. Και το προτιμούσα όχι από βίτσιο, αλλά επειδή όσο πιο κοντά στο… Champions League ήταν η ομάδα που θα κληρωνόταν ο πρωταθλητής Ελλάδας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η λύσσα και η ορμή που θα μπουν στο γήπεδο οι παίκτες του, για να πάρουν ρεβάνς λόγω του αποκλεισμού που ήρθε τόσο άδοξα ή άδικα. Διαλέξτε όποιο επίθετο (σας) ταιριάζει καλύτερα.

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός της φάσης των «16» του Champions League ήμουν σίγουρος ότι το πιο μεγάλο εμπόδιο στη συνέχεια των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων δεν θα ήταν ο αντίπαλος, αλλά το κίνητρο!

Τις περισσότερες φορές, μια ομάδα που μπαίνει στο Europa προερχόμενη από το αστεράτο σεντόνι, είναι ξεθυμασμένη, απογοητευμένη, πολλές φορές αδιάφορη. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ομάδα του Βαλβέρδε νιώθει ότι κάτι… χρωστάει κι ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει για να αποδείξει ότι δεν άξιζε τον… υποβιβασμό μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Γι’ αυτό το λόγο εκτιμώ πως ανεξάρτητα με το όνομα και τη δυναμική του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί… τούρμπο στα μέσα του Φλεβάρη όποια ομάδα κι αν βρει απέναντί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ τη Ρουμπίν αμελητέα ποσότητα, το αντίθετο.

Δεν την υποτιμώ σε καμία περίπτωση επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ σε δύο παιχνίδια. Στο προχθεσινό, μάλιστα, πιστεύω ότι η ομάδα του Μπόλονι τους χάρισε την ισοπαλία, αφού ήταν ένα αποτέλεσμα που βόλευε και τους δύο. Είναι πολύ διαφορετικό, ωστόσο, για μία ομάδα να παίζει σε ματς ομίλου, απ’ ότι σε νοκ άουτ αγώνες.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για το «αν» και το «πόσο» θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός εξαρτάται κυρίως από το πώς θα εμφανιστεί στη διοργάνωση κι όχι τόσο από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Πλην της Μάντσεστερ, της Σίτι, άντε και της Βαλένθια δεν υπήρχε κανένα μεγαθήριο. Ο καλός Θρύλος, άλλωστε, θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και με τις «νυχτερίδες» ή τη φετινή Μάντσεστερ που δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερη από την Άρσεναλ.

Αν δεν διαψευστώ και οι «ερυθρόλευκοι» μπουν με κεκτημένη ταχύτητα στο Europa κι έχουν λίγη τύχη με το μέρος τους, μπορούν για πλάκα να φτάσουν στους «8». Από ‘κει και πέρα όλα γίνονται. Αν, όμως, έχουν χάσει τη φλόγα του Champions League είμαι σίγουρος ότι και το εμπόδιο της Ρουμπίν θα αποδειχθεί ανυπέρβλητο…

Keywords
Τυχαία Θέματα