Γίνεται του… ντέρμπι στην Ευρώπη! (videos)

Τα σημαντικότερα ντέρμπι της Ευρώπης βρίσκονται στην… σέντρα, καθώς η Μαδρίτη χωρίζεται στα δυο για την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Aτλέτικο, ενώ και η Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα στέλνουν το Βελιγράδι στα χαρακώματα!

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα φορέσει τα… καλά του για να υποδεχθεί τους δυο μονομάχους, οι οποίοι ανταγωνίζονται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια για το ποιος είναι το αφεντικό της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το… αφεντικό της πόλης είναι βέβαια η «βασίλισσα», η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν στην Μαδρίτη, με τα 9 Κύπελλα Πρωταθλητριών, ωστόσο η ταξική

διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν εκείνη η οποία οδήγησε σε «σύγκρουση».

Η Ρεάλ ήταν η ομάδα των πλουσίων της πόλης, ενώ το γεγονός πως ήταν η αγαπημένη (και ευνοημένη) ομάδα του δικτάτορα Φράνκο, την έκανε αντιπαθητική στους φίλους της Ατλέτικο, που ήταν άνθρωποι της λαϊκής τάξης αλλά και Αριστεροί στην πλειοψηφία τους.

Αυτό που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος είναι πως η σημαία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ραούλ, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο και μάλιστα είχε ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες και σκόραρε κατά της Ρεάλ, ωστόσο η έλλειψη χρημάτων ήταν η αιτία που ο χαρισματικός στράικερ έφυγε από το «Βιθέντε Καλντερόν».

Η πρώτη καταγεγραμμένη αναμέτρηση των δυο ομάδων είναι το 1902, όπου η Ρεάλ νίκησε με 2-1.

{youtube}oMcY8Qda3TA{/youtube}

{youtube}AINN7LKe6og{/youtube}

Όσο για το ντέρμπι των Βαλκανίων, ότι και να πει κάποιος είναι πραγματικά λίγο…

Ο Ερυθρός Αστέρας αναμετράται με την Παρτιζάν και ήδη η χώρα έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα, καθώς οι δυο ομάδες έχουν τους περισσότερους οπαδούς στην Σερβία.

Το 50% των Σέρβων, υποστηρίζει τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ το 32% την Παρτιζάν, ωστόσο το χαμηλό επίπεδο θεάματος σε συνδυασμό με την βία και τον χουλιγκανισμό είναι η αιτία όπου δεν πηγαίνει πολύς κόσμος στο γήπεδο, καθώς στο παρελθόν έχει καταγραφεί το νούμερο των 108 χιλιάδων θεατών!

Πριν από κάθε ντέρμπι αρχίζουν τα… παρατράγουδα με ραντεβού για ξύλο, καμένα περιπολικά και ότι άλλο συνεπάγεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ το 2006 ένας οπαδός της Παρτιζάν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από μια μαχαιριά χούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα.

Πέρσι, η πόλη κόντεψε να… ανατιναχτεί εξαιτίας του τερματοφύλακα Γκόραν Στοΐκοβιτς, ο οποίος… τόλμησε να μεταγραφεί στην Παρτιζάν ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ωστόσο φέτος δεν αναμένονται παρατράγουδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καθίσματα έχουν ήδη ξηλωθεί από το γήπεδο για αποφυγή των… επεισοδίων!

{youtube}9NIyONb90TA{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα