Καπίνο: "Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ο Στέφανος"

O Kώστας Καπίνο, αδερφός του νεαρού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του 17χρονου γκολκίπερ να καθιερωθεί στους πράσινους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα Derby News:

Τον ρώτησες πως κατάφερε να κάνει την εντυπωσιακή επέμβαση στο ντέρμπι;
"Ασφαλώς και τον ρώτησα πως κατάφερε και ενώ είχε κινηθεί προς την

αντίθεση κατεύθυνση, πετάχτηκε και έσωσε σίγουρο γκολ. Ξέρετε τι μου απάντησε που απλά και φυσιολογικά; Είδα την μπάλα και πετάχτηκα για να την αποκρούσω. Έτσι εξήγησε την απόδοση του στο ντέρμπι, για την οποία έγινε τόσο πολύς λόγος. Τέτοια απόκρουση πάντως χρειάζεται φοβερά αντανακλαστικά στο μυαλό και στα χέρια. Παίζουν σημαντικό ρόλο αυτά τα στοιχεία και ο Στέφανος νομίζω ότι τα έχει και τα δύο".

Μένετε σε μια περιοχή που υπάρχουν αρκετοί Ολυμπιακοί. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα πριν το ντέρμπι ο Στέφανος;
"Απ’ την στιγμή που άρχισε να παίζει, μένει πολλές φορές στο ξενοδοχείο της Παιανίας ο αδερφός μου για ν’ αποφεύγει την ταλαιπωρία των μετακινήσεων. Γι’ αυτό δεν έρχεται πλέον συνέχεια στο σπίτι. Πάντως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, μια και ακόμα και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που μένουν εδώ τους γνωρίζουμε όλοι. Οπότε δύσκολα θα του έλεγαν κάτι άσχημο ή θα του δημιουργούσαν πρόβλημα".

Συζητάτε μετά απ’ τα παιχνίδια οι δυο σας για την απόδοση που έχει; Του κάνεις κριτική;
"Φυσικά και συζητάμε μετά από τα παιχνίδια για την απόδοση του. Αφήνω όμως πρώτα να ηρεμήσει, να του φύγει η υπερένταση και μετά να κουβεντιάσουμε. Το ξέρω άλλωστε και απ' τον εαυτό μου, πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει μετά από το ματς να του λες αμέσως ότι έκανες λάθος εκεί ή δεν αντέδρασες σωστά στην άλλη φάση".

Δέχεται την κριτική και τις επισημάνσεις σου;
"Φυσικά και την δέχεται. Ακόμα και τις συμβουλές, χωρίς να δυσφορεί. Γιατί ξέρει πως όσα του λέω προέρχονται απ' την αγάπη και το ενδιαφέρον μου γι' αυτόν".

Ποιο είναι το όνειρο σου; Να παίξετε κάποια στιγμή μαζί με τον Στέφανο στον Παναθηναϊκό;
"Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Αυτό θα ήταν βέβαια το ιδανικό. Να είμαστε συμπαίκτες στην μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Το επόμενο βήμα που θέλω και σκέφτομαι, είναι να κάνω επαγγελματική καριέρα. Ανεβαίνοντας σκαλί-σκαλί, να φτάσω και να παίξω κάποια στιγμή στην Σούπερ Λίγκα. Υγεία να έχουμε πάνω απ' όλα και όλα μπορούν να γίνουν. Ξεκινήσαμε μαζί με τον Στέφανο στα τμήματα υποδομής του Αετού Κορυδαλλού.

Πριν πάμε εκεί, παίζαμε συχνά στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Νίκαιας μαζί με άλλα παιδιά. Γιατί είμαστε απ’ τη Νίκαια και όχι τον Κορυδαλλό όπως αναφέρεται συνέχεια. Ο αδερφός μου ήταν τότε 5 χρονών και φυσικά έπαιζε τερματοφύλακας. Του άρεσε η θέση απ’ την αρχή. Επειδή είχε εντυπωσιακή σωματοδομή και πλούσια προσόντα, ξεχώρισε απ’ την πρώτη στιγμή.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού. Παίζαμε μαζί στο παμπαιδικό, το παιδικό και το εφηβικό, μέχρι να φύγει. Μάλιστα αν και μικρότερος, τον έπαιρναν οι προπο

Keywords
Τυχαία Θέματα