Στα... δυο η Σερβία (VIDEO)

12:55 26/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στο "Μαρακανά" υπολογίζεται πως δεν θα βρεθούν πάνω από 25.000 θεατές και των δυο ομάδων αλλά τα ντέρμπι ανάμεσα στην Παρτίζαν Βελιγραδίου και τον Ερυθρό Αστέρα είναι έτοιμα να καθηλώσουν τους Σέρβους φιλάθλους και να σημάνουν συναγερμό στην χώρα.

Το εφετινό ντέρμπι πάντως αναμένεται να διεξαχθεί σε πιο ήρεμες συνθήκες από εκείνο της περασμένης σεζόν όπου η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο εξαιτίας ενός τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα, ο Γκόραν Στοΐκοβιτς επέλεξε να φύγει από τον Ερυθρό Αστέρα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτίζαν και αυτό για τους "ερυθρόλευκους" αποτέλεσε προδοσία

εκ μέρους του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο το εφετινό ντέρμπι αναμένεται να κυλήσει ήρεμα και γιατί οι οπαδοί και των δυο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τις ομάδες. Μάλιστα στην Παρτίζαν, υπάρχει διχόνοια μεταξύ των οργανωμένων καθώς οι "Alkatraz" με τους "Zabranjenih" δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με την αστυνομία πολλές φορές να επεμβαίνει για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αλλά ούτε και στον Ερυθρό Αστέρα το κλίμα είναι καλό καθώς η ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από την Παρτίζαν και τα τελευταία τρία χρόνια να μην μπορεί να αποκαθηλώσει την μεγάλη της αντίπαλο.

Πάντως σε 141 παιχνίδια ο Ερυθρός Αστέρας κυριαρχεί καθώς έχει κερδίσει 58 φορές, η Παρτίζαν έχει επικρατήσει 40 φορές ενώ άλλες 43 φορές δεν υπήρξε νικητής. Ωστόσο πάνε τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε την Παρτίζαν στο πρωτάθλημα, συγκεκριμένα κέρδισε με 1-0 την πρώτη μέρα του Μαρτίου το 2008. Τον Νοέμβριο του 1968 ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε την μεγαλύτερη, σε έκταση, νίκη επικρατώντας με 6-1 ενώ η Παρτίζαν τον Δεκέμβριο του 1953 είχε κερδίσει με 7-1.

Οι αναμετρήσεις των δυο ομάδων πολλές φορές όμως στιγματίστηκαν και από τις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών, συγκρούσεις που είχαν τραγικές συνέπειες. Συγκεκριμένα στις 30/10/1999 οπαδός της Παρτίζαν εκτόξευσε φωτοβολίδα που πέτυχε και σκότωσε 17χρονο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα ενώ το 2006 οπαδός της Παρτίζαν σκοτώνεται έπειτα από ραντεβού που είχαν κανονίσει οι οπαδοί των δυο ομάδων για να λύσουν τις διαφορές τους. Τέλος το 2008 δάσος λίγο έξω από το Βελιγράδι τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί των δυο ομάδων. Από την μια μεριά υπάρχουν οι Γκρόμπαρι της Παρτίζαν (Νεκροθάφτες) και από την άλλη μεριά οι Ντέλιγε του Ερυθρού Αστέρα (Γενναίοι). Για το σημερινό ντέρμπι στο "Μαρακανά" έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα