Επαναφορά των play off στην Α1

Επαναφορά των play off και η καθιέρωση του Σούπερ Καπ ήταν οι σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το Δ.Σ της ΕΟΠΕ:

«Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για την περίοδο 2012-2013, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο γύρους με βαθμολογία. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα λάβουν μέρος σε αγώνες πλέι οφ (1-4, 2-3). Η πρόκριση

θα κρίνεται στις τρεις νίκες, αλλά θα μετρούν και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην Α2 Γυναικών θα υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών για την περίοδο 2012-2013, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 12 ομάδων. Από τους τρεις ομίλους στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις τελευταίες θέσεις, ενώ όσον αφορά τον τρόπο ανόδου, αυτός θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με την ΕΣΑΠ σχετικά με το πόσες ομάδες (2 ή 3) θα μπορούν να ανέβουν στην Α1 της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Τον 1ο όμιλο αποτελούν 9 ομάδες της Αττικής και οι Χανιά, Ηράκλειο, ΟΦΗ. Τον 2ο όμιλο αποτελούν 5 ομάδες της Αττικής και οι ΕΑ Πατρών, Παναχαϊκή, Αίας Μαλεσίνας, Ολυμπιάδα, Ερμής, Φθία Λαμίας, Ιωνικός Σάμου. Τον 3ο όμιλο αποτελούν οι: Απόλλων Καλαμαριάς, Ορεστιάδα, Καρδίτσα, ΜΕΝΤ, Ελπίδα, Γαλαξίας, ΧΑΝΘ, Μέγας Αλέξανδρος, Αίας, Αλεξανδρούπολη, Πιερικός και Ιωάννινα.

Οι ομάδες της Αττικής που θα τοποθετηθούν στον 1ο και 2ο όμιλο, ύστερα από κλήρωση που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, είναι οι: Πανελλήνιος, Οδυσσέας, Μεταμόρφωση, Παλλήνη, Ταταύλα, ΑΕΚ, Εθνικός ΟΦΠΦ, Ιωνικός, Αργυρούπολη, Πανερυθραϊκός, Μοσχάτο, Κολλέγιο Αθηνών, Ζωγράφου και Δραπετσώνα.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ: Εγκρίθηκε, αρχικά, η διοργάνωση του Σούπερ Καπ και παραμένει προς επιλογή η έδρα και ο χρόνος (τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) τέλεσής του. Με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων που θα συμμετάσχουν (ΑΕΚ, Ολυμπιακός) θα είναι αγώνας Ειδικής Διαχείρισης.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η α΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα έχει κοινό σύστημα διεξαγωγής σε Ανδρες και Γυναίκες, θα γίνει σε επίπεδο Ενώσεων. Στη β΄ φάση θα ενσωματωθούν οι ομάδες της Α2 Εθνικής και στη γ΄ φάση οι ομάδες της Α1 Ανδρών/Γυναικών, αντίστοιχα. Στις περιπτώσεις όπου θα αγωνίζονται ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, γηπεδούχος θα είναι εκείνη της μικρότερης κατηγορίας. Η δήλωση είναι προαιρετική, αλλά σε περίπτωση που ένα σωματείο δηλώσει συμμετοχή και τελικά δεν λάβει μέρος στους αγώνες θα τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Έπειτα από αίτημα της ΚΕΔ για αναπροσαρμογή των πινάκων διαιτησίας, το Δ.Σ. αποφάσισε την ύπαρξη 30 διαιτητών για την Α1 Ανδρών, 60 για την Α2 Ανδρών και 60 για την Α2 Γυναικών.

ΜΕΤAΓΡΑΦΕΣ: Εγκρίθηκε η εγκύκλιος μεταγραφών, που προβλέπει ότι η περίοδος θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου 2012 έως τις 10 Αυγούστου 2012, ενώ θα ισχύσει ειδική περίοδος

Keywords
Τυχαία Θέματα